(video) Candu: Până ieri la la ora 15:00 Dodon purta discuții cu Plahotniuc

Partidul Democrat susține că a purtat discuții cu PSRM până ieri la ora 15:00 și că acesta este motivul pentru care Igor Dodon a întârziat la Consiliul Republican al PSRM. Ieri, Dodon nu a specificat de ce a întârziat la Consiliul Republican și a declarat că PSRM nu a examinat posibilitatea unei coaliții cu PD.

Foto: UNIMEDIA

„Declarațiile lui Dodon sunt o răzbunare a PSRM, deoarece PD nu a acceptat condițiile impuse de Dodon și PSRM.

Până ieri, la ora 15:00 s-au purtat discuții cu PSRM. Dacă cineva s-a întrebat de ce ieri a intârziat Consiliul Republican al PSRM este din cauza că Dodon a fost aici în sediul PD și dicuta cu liderul PD. Până ieri s-au dus discuții despre formarea unei coaliții și a unui Guvern”, spune Candu.

Potrivit lui Andrian Candu, printre cerințele socialiștilor, care nu au putut fi acceptate de către PD sunt federalizarea Republicii Moldova, interzicerea unionismului. Printre ministerele cerute de socialiști ar fi fost ministerul de Interne, Externe, Apărării, Finanțelor, Educației , Culturii și Cercetării, precum și revenirea președintelui la competențele de până la 1 octombrie 2016, inclusiv controlul asupra Serviciului de Informație și Securitate.

Candu a mai adăugat că, în caz că PSRM va nega acest lucru, PD va prezenta probe care să demonstreze că acest document a provenit de la socialiști.

Ieri, Andrian Candu și Pavel Filip au declarat că urmează alegeri anticipate, întrucât partidele nu au reușit să ajungă la un consens.


Pub