(video) Declarațiile lui Dodon la Parlament: „Va fi multă mizerie. Democrații pregătesc mai multe acțiuni, filmulețe, îmi caută rudele pentru a deschide dosare penale”

Șeful statului a făcut primele declarații de presă după ce Partidul Democrat i-a adus mai multe acuzații și a cerut demisia acestuia. Dodon afirmă că se fac presiuni asupra sa, pentru că a refuzat să accepte candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcția de premier, după care a refuzat să dizolve Parlamentul.

Foto: UNIMEDIA

Acesta susține că în zilele ce urmează va fi tot mai des atacat atât el, cât și deputații din blocul ACUM și PSRM.

„Am avut o discuție cu deputații. Vreau să salut curajul de a veni aici pentru a duce la bun sfârșit procedura de creare a Parlamentului.

Intrăm într-o fază istorică a RM. Presiunile de bază vor fi pe mine și pe deputați. Știu că oponenții, democrații, pregătesc mai multe acțiuni, chiar și filmulețe. Am avut mesaje foarte clare să nu semnez prim-ministrul, dar eu nu voi ceda. Vă rog să luați toate mesajele și criticile adresate împotriva mea și a familiei mele, ca tentative de intimidare și presiune. Va fi mult noroi, îmi caută rudele pentru a deschide dosare penale. Eu nu voi ceda”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că astăzi, Partidul Democrat a cerut demisia președintelui Igor Dodon. Despre aceasta a anunțat deputatul democrat Andrian Candu, care îl acuză pe șeful statului de trădare de țară, după ce Igor Dodon ar fi purtat ieri discuții la sediul PD cu Vlad Plahotniuc, unde ar fi prezentat mai multe condiții la baza cărora socialiștii ar fi deacord de a crea o majoritate parlamentară cu PDM.

În aceste clipe, la Parlamentul Republicii Moldova are loc ședința Legislativului. Deputații blocului ACUM și din fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au convocat ședința și au stabilit ordinea de zi.


Pub