(video) Igor Dodon, despre documentele publicate de PD cu privire la federalizarea RM: „Propunerile sunt din partea lui Vlad Plahotniuc, acum 2 ani, și trimise în Rusia pentru a-i fi închise dosarele”

După ce Partidul Democrat din Moldova (PDM) a publicat un document privind federalizarea Republicii Moldova și condițiile Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM) de a crea o coaliție cu PDM, și ar fi fost prezentate de Igor Dodon ieri, 7 iunie, lui Vlad Plahotcniuc, la sediul democraților, șeful statului a venit cu o reacție. În acest sens, Dodon susține că acest act a fost elaborat acum doi ani de către Plahotniuc și trimise în Federația Rusă pentru a fi închise dosarele penale pe numele acestuia.

Foto: UNIMEDIA

„Referitor la documentul publicat despre federalizarea Republicii Moldova, acele propuneri au fost din partea lui Vlad Plahotniuc, acum doi ani, și trimise în Federația Rusă pentru a fi închise dosarele penale pe numele lui. Cred că partenerii din Rusia au probe și la momentul potrivit va apărea totul. Murdar și nu este corect”,a declarat Dodon din clădirea Parlamentului.

UNIMEDIA amintește că în cadrul unui briefing de presă, Partidul Democrat cere demisia președintelui Igor Dodon. Despre aceasta a anunțat deputatul democrat Andrian Candu, care îl acuză pe șeful statului de trădare de țară, după ce Igor Dodon a purtat ieri discuții la sediul PD cu Vlad Plahotniuc, unde ar fi prezentat mai multe condiții la baza cărora socialiștii ar fi deacord de a crea o majoritate parlamentară cu PDM.

Andrian Candu a și prezentat un document care ar confirma cererile lui Igor Dodon. Astfel, printre cerințele socialiștilor, care nu au putut fi acceptate de către PD, sunt federalizarea Republicii Moldova, interzicerea unionismului, organizarea alegerilor primarului de Chișinău fără participarea suburbiilor. Printre ministerele cerute de socialiști ar fi fost ministerul de Interne, Externe, Apărării, Finanțelor, Educației , Culturii și Cercetării, precum și revenirea președintelui la competențele de până la 1 octombrie 2016, inclusiv controlul asupra Serviciului de Informație și Securitate.


Pub