Secretarul General adjunct al Parlamentului, Igor Klipii, și-a anunțat demisia: „În condițiile actuale, consider că este corect să fac un pas înapoi”

Secretarul General adjunct al Parlamentului, Igor Klipii, și-a anunțat demisia. Anunțul a fost făcut acum câteva clipe.

Foto: stiripozitive.ro

„Sper că lucrurile se vor normaliza... Este o presiune mare asupra secretariatului Parlamentului...În condițiile actuale, consider că este corect să fac un pas înapoi. Nu vreau să fiu implicat jocuri...”, a declarat Klipii pentru juranliști.

Menționăm că secretarul General adjunct al Parlamentului este licențiat în istorie și drept al Universității Pedagogice „Ion Creangă" din Chișinău, după care a făcut studii de masterat în științe politice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București și de relații internaționale la Institutul European de Înalte Studii Internaționale din Nisa.

În 1994-1997 a fost consultant în Direcția Relații Externe a Parlamentului Republicii Moldova. Între 1998 și 1999 a fost șeful Direcției Documentare și Analiză Politică a Parlamentului Republicii Moldova, iar între 1999 și 2001 a fost șeful Direcției Relații Externe a Parlamentului Republicii Moldova.

În mai 2001 a fost ales secretar general al Partidului Social-Liberal, iar de la 10 februarie 2008, după fuziunea PSL cu Partidul Democrat din Moldova, până la 12 iunie 2010 a fost vicepreședinte al PDM.

În 2005 - 2009 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Din 2010 a fost Ambasadorul Republicii Moldova în Lituania.

Igor Klipii este căsătorit și are 3 copii.

Menționăm că astăzi a fost reluată ședința Parlamentului din 21 martie curent. Deputații blocului ACUM și din fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au convocat ședința și au stabilit ordinea de zi.

La ședință este prezent și șeful statului, Igor Dodon, precum și ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko, al Statelor Unite ale Americii - Dereck J. Hogan și ambasadorul Federației Ruse - Oleg Vasnețov.


Pub