Nadejda Hriptievschi, despre decizia CC: „Ei absolut arbitrar și fără niciun suport legal au introdus „90 de zile” alaturi de 3 luni”

Jurista și directoarea de programe din cadrul Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Nadejda Hriptievschi scrie că decizia Curții Constituționale privind termenul limită de formare a Guvernului este o „aberație”.

Foto: UNIMEDIA

„Decizia Curtii Constitutionale de ieri cu privire la termenul limita de dizolvare a Parlamentului e cea mai mare aberatie pe care am vazut-o pana acum. Ei absolut arbitrar si fara niciun suport legal au introdus "90 de zile" alaturi de 3 luni.

Acest lucru este sub orice critica! Avem normele Codului Civil care foarte clar determina - daca termenul este indicat in luni, el expira in ziua din luna respectiva”, scrie Nadejda Hriptievschi.

Nadejda Hriptievschi. / Sursa:Facebook

Amintim că Curtea Constituțională a anunțat că, reieșind din prevederile constituționale, Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a X-a, trebuia sa încheie formarea Guvernului pănă la data de 7 iunie 2019, inclusiv.


Pub