Inna Șupac: „Deocamdată unicul reproș față de ceea ce se întâmplă în Parlament în aceste minute este nerespectarea proporționalității de gen în Biroul Permanent”

Fosta deputată din partea PCRM, Inna Șupac, scrie că „deocamdată unicul reproș față de ceea ce se întâmplă în Parlament în aceste minute este nerespectarea proporționalității de gen în Biroul Permanent”.

Foto: UNIMEDIA

„Din 15 membri ai Biroului sunt aleși deocamdată 11, din care două sunt femei.

Acum toată speranța este în opoziție, în persoana Partidului Democrat și a partidului ȘOR. Opoziția durmează să delege patru persoane: un vicepreședinte și trei membri ai Biroului. Doar în cazul în care cei patru candidați nominalizați de opoziție vor fi femei, va fi posibil de vorbit despre respectarea proporționalității prevăzute de lege de cel puțin 40% reprezentanță feminină”, scrie Inna Șupac.

La ședința de astăzi, Parlamentul a votat membrii Biroului permanent: Vlad Batrîncea, Corneliu Furculiță, Vasile Bolea, Sergiu Litvinenco, Igor Grosu, Liviu Vovc, Maria Ciobanu. Alți patru candidați urmează a fi înaintați de partidele de opoziție.


Pub