Consilierul juridic al președintelui va depune o cerere la CtEDO și va solicita constatarea abuzului comis de CC, cu aplicarea măsurilor de asigurare

Consilierul juridic al șefului statului, Maxim Lebedinschi anunță că va înainta o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului prin care va fi solicitat constatarea abuzului comis de Curtea Constituțională a Republicii Moldova, cu aplicarea măsurilor de asigurare. De asemenea, Lebedinschi a scris că va fi solicitată și „opinia Comisiei de la Veneția cu privire la aceste abuzuri de drept”.

Foto: Realitatea.net

„Cu referire la ultimele Hotărâri ale Curții Constituționale, le considerăm ca fiind un abuz de drept din partea Judecătorilor Curții. Curtea a depășit competențele sale încercând prin decizie de inadmisibilitate de facto să facă o pretinsă interpretare.

Această hotărâre constituie o ingrădire directă a dreptului de a alege și a fi ales a deputaților din Parlamentul Republicii Moldova, mandatul cărora se încearcă a fi restrîns în mod ilegal. Constituția expune în mod clar care sunt împuternicirile deputaților și care sunt termenii legali.

La fel, și hotărârea de astăzi a Curții este o depășire a prevederilor Constituționale care are drept scop uzurparea calității de deputat”, a scris Maxim Lebedinschi.

Postare / Sursa:Maxim Lebedinschi via Facebook

Menționăm că astăzi Curtea Constituțională a emis mai multe hotărâri prin care a anunțat că toate legile și hotărârile adoptate astăzi se declară neconstituţionale.

Tot azi, Curtea Constituțională a declarat neconstituţională Hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului pentru alegerea Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Legislativului.


Pub