(video) Șeful IGP, Alexandru Pînzari: „Instituțiile noastre sunt apolitice și ați fost martori că nu am făcut politică, ci am servit intereselor cetățenilor”

Șeful IGP, Alexandru Pînzari, și șef Inspectoratului General de Carabinieri, Mihail Ciubaciuc, au declarat în cadrul unui briefing de presă că în zilele ce urmează, Poliția va fi la datorie 24 din 24 de ore, pentru a menține sau restabili ordinea publică.

Foto: igp

Mai mult decât atât, șeful IGP a ținut să menționeze că „Instituțiile noastre sunt apolitice și ați fost martori că nu am făcut politică, ci am servit intereselor cetățenilor”.

De asemenea, Pînzari a făcut apel la cetățeni să păstreze calmul și ordinea de drept, în contextul în care se prevăd proteste organizate pentru ziua de mâine.

„Există multe speculații, nu vă lăsați provocați. Carabinierii au îngrădit toate instituțiile statului. Vom veni cu suficiente forțe pentru a asigura securitatea și ordinea publică. Am întărit și securitatea misiunilor diplomatice, pentru siguranța diplomaților”, a menționat Alexandru Pînzari.

Șeful IGP a venit și cu un îndemn: „Rugăm să nu fie politizate acțiunile forțelor polițienești și ale carabinierilor, care își vor exercita activitatea pentru a asigura și apăra ordinea de drept în Republica Moldova”.


Pub