(video) Plahotniuc: „Ceea ce a făcut astăzi Igor Dodon, PSRM și ACUM - o evidentă lovitură de stat”

„Ceea ce a făcut astăzi Igor Dodon, PSRM și ACUM reflectă o evidentă lovitură de stat. PD nu recunoaște legalitatea a tot ce s-a întâmplat astăzi în Paralment”. Cel puțin aceasta a declarat liderul democraților, Vlad Plahotniuc, în cadrul unui briefing de presă.

Foto: UNIMEDIA

„După o zi plină de peripeții, consider că e necesar să facem clarificări. Confirm personal negocierile pe care le-am avut cu Igor Dodon. Timp de trei luni, am avut multe discuții. În mare parte, am reușit să ajungem la un consens, dar mereu apăreau cerințe noi în special pe zona geopolitică, pe care PD nu le putea accepta. Coaliția PD-PSRM era aproape făcută, dar a căzut în ultimul moment. Nu am acceptat să semnez documentul de federalizare. Acest lucru însemna să-mi trădez țara”, a menționat liderul PD.

Astfel, liderul democraților spune că ceea ce a făcut astăzi Igor Dodon, PSRM și ACUM „reflectă o evidentă lovitură de stat”

„Au încălcat deliberat Constituția și hotărârile Curții Constituționale. Igor Dodon și PSRM nu au legitimitatea să mai participe la formarea unei majorități, din momentul ce există devezi că au fost finanțați din afara țării... PD nu recunoaște legalitatea a tot ce s-a întâmplat astăzi în Paralment, iar acțiunile PSRM și ACUM.

Începând de astăzi, noi, cetățenii nu mai avem un președinte legitim al statului. Astfel, cetățenii sunt în drept să-și aleagă un alt președinte. Vom insista ca alegerile parlamentare să fie organziate concomitent cu cele prezidențiale...Puterea nu este acum la niciun partid. Avem o guvernare și un Parlament complet nefuncțional”, a conchis Plahotniuc.

Menționăm că Andrian Candu a declarat în cadrul briefingului anterior că PD va sesiza Curtea Constituțională pentru a ataca decizia de numire a președintelui Parlamentului.

Amintim că în acestă dimineață PD a mai susținut un briefing, în cadrul căruia Andrian Candu a menționat că PD cere demisia președintelui Igor Dodon, pe care îl acuză de trădare de țară. Asta după ce șeful statului a purtat ieri discuții la sediul PD cu Vlad Plahotniuc, unde ar fi prezentat mai multe condiții la baza cărora socialiștii ar fi deacord de a crea o majoritate parlamentară cu PD.

Totodată, Candu a declarat că Partidul Democrat „își rezervă dreptul de a organiza proteste”, în contextul faptului că Igor Dodon refuză să dizolve Parlamentul, ceea ce, potrivit PD, este ilegal.


Pub