(video) Democrații instalează corturi în capitală. Țuțu: „Vom instala corturi în față la toate instituțiile. Ce o să facă, o să ne împuște-n cap?”

Simpatizanții PD instalează corturi în fața mai multor instituții ale statului și de mâine se anunță proteste. Fostul deputat Constantin Țuțu spune că mai mulți oameni vor veni la Chișinău și vor protesta față de noul Guvern învestit.

Foto: UNIMEDIA

„Parcă e Dom 2, ei numai live-uri fac. Oamenii mor de foame prin sate, vor drumuri, vor canalizație, dar ei numai live-uri. Unde mai sunt deputați în lume sau lideri politici care fac live-uri? Oamenii de la sat îs chinuiți, vai de capul lor. Ei vor cât mai repede guvern, vor pensii, vor salarii. Noi muncim, muncim în fiecare zi cu oamenii”, zice Constantin Țuțu.

„Aici nu este PDM, dar aici sunt oameni simpli și o să stăm aici până fie o să mergem la anticipate, ori o să vedem ce o să facă PD. O să vină multe persoane și toate instituțiile statului vor fi blocate. O să protestăm, o să dormim aici în stradă până o să facem regulă în țară. Nu o să dăm voie să vândă țara. Vom instala corturi în fața la toate instituțiile. Ce o să facă, o să ne împuște-n cap?”, a mai adăugat acesta.

Mai mult, Țuțu spune că nu vor premite noilor miniștri să intre în clădirea Guvernului.

Astăzi, vicepreședintele PD, Andrian Candu a declarat că Partidul Democrat „își rezervă dreptul de a organiza proteste”, în contextul faptului că Igor Dodon refuză să dizolve Parlamentul, ceea ce, potrivit PD, este ilegal.

Mai mulți oameni ne-au comunicat că sunt obligați de primari să se prezinte mâine la protest.

Amintim că astăzi a fost reluată ședința Parlamentului din 21 martie curent. Astfel a fost votată conducerea Parlamentului și a unui nou Guvern. În funcția de președintă a Parlamentului a fost votată Zinaida Greceanîi, iar șefă a Guvernului a fost desemnată Maia Sandu.

Curtea Constituțională a emis mai multe hotărâri prin care a anunțat că toate legile și hotărârile adoptate astăzi se declară neconstituţionale.

Curtea Constituțională a declarat neconstituţională Hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului pentru alegerea Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Legislativului.

În această seară, Curtea Constituțională a declarat neconstituțional și decretul de numire în funcția de prim-ministru a Maiei Sandu și a noului Guvern.


Pub