00:59:54 20.04.2024
Stiri

UPDATE // Și Iurie Reniță NU va vota pentru Greceanîi/ Singurul deputat din Blocul „ACUM” care a REFUZAT SĂ SEMNEZE acordul de colaborare cu PSRM, care prevede votarea Zinaidei Greceanîi în funcția de spicher

Politică 08.06.2019 14:09 Vizualizări4510 Autor: Ziarul National
UPDATE // Și Iurie Reniță NU va vota pentru Greceanîi/ Singurul deputat din Blocul „ACUM” care a REFUZAT SĂ SEMNEZE acordul de colaborare cu PSRM, care prevede votarea Zinaidei Greceanîi în funcția de spicher


UPDATE // Și deputatul Iurie Reniță a anunțat că nu va vota pentru Zinaida Greceanîi în funcția de președinte a Parlamentului. Acesta a spus că Greceanîi nu corespunde cu principiile europene, pentru care el luptă.


Deputatul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Octavian Țâcu, este singurul deputat al Blocului „ACUM” care nu a semnat angajamentul care prevede votarea Zinaidei Greceanîi în funcția de președinte al Parlamentului.

Declarația a fost făcută de Țâcu la ședința de astăzi a Parlamentului, unde PAS, PPDA și PSRM vor să facă o majoritate parlamentară și să voteze un guvern.

De asemenea, istoricul Țâcu nu a semnat nici așa-numitul „acord politic temporar” dintre blocul „ACUM” și PSRM, tot din cauza că nu e de acord cu prezența Zinaidei Greceanîi în prezidiul Parlamentului.

Amintim că, potrivit deciziei Curții Constituționale, orice acțiune a Parlamentului va fi declarată nulă pe motiv că termenul limită în care putea fi formată o majoritate și un Guvern a expirat pe 7 iunie, la miezul nopții.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md