11:34:13 29.03.2024
Stiri

PD va contesta la CCM decizia de numire a Zinaidei Greceanîi în funţia de spicher

Politică 08.06.2019 16:21 Vizualizări999 Autor: Ziarul National
PD va contesta la CCM decizia de numire a Zinaidei Greceanîi în funţia de spicher


Partidul Democrat va contesta decizia de numie în funcție de președinte a Parlamentului a Zinaidei Greceanîi la Curtea Constituţională. Anunțul a fost facut de vicepreşedintele PD, Andrian Candu, în cadrul unui briefing de presă.

”Tot ce se întâmplă astăzi în Parlament va fi atacat în mod legal. Deja, colegii din echipa PD au pregătit o sesizare și se depune această sesizare la CC, de contestare a deciziei de alegere a așa-numitului președinte al Parlamentului”, a declarat Candu.
În același timp, democrații vor sesiza toate instituțiile responsabile privind finanțarea ilegală a PSRM, din Rusia, fapt despre care vorbește liderul informal al socialiștilor, Igor Dodon.
”Legat de finanțarea ilegală, menționată însăși de așa-numitul președinte, ridică mari semne de întrebare privind legalitatea și legitimitatea PSRM, dar și a alegerilor parlamentare din 24 februarie. Vom solicita tuturor autorităților abilitate să investigheze aceste fapte”, a spus vicepreședintele PD.

Acesta a avut în vedere imaginile video, apărute în presă, de la negocierile de ieri dintre Dodon și Plahotniuc. Liderul informal al PSRM a recunoscut că primea din Rusia, lunar, 700 de mii de dolari, iar acum a cerut ca șeful PDM să finanțeze partidul său, în schimbul unei alianțe în Parlament.
Democrații insistă să fie organizate alegeri parlamentare anticipate, pentru că ”singurii care sunt acum în drept să ia decizii sunt cetățenii Republicii Moldova – să aleagă cine merită să conducă Republica Moldova.
La final, Andrian Candu a declarat că toate instituțiile statului vor continua să lucreze în regim normal și a venit cu un mesaj pentru cei care vor încerca să pună în aplicare deciziile ilegale.
”Cine va incerca să implementeze deciziile ilegale adoptate astăzi, vor răspunde în fața legii, conform legii”, a punctat Candu.
Amintim că, potrivit constatărilor Curții Constituționale, termenul în care putea fi formată o majoritate parlamentară și numit un nou guvern a expirat pe 7 iunie, la miezul nopții.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md