(video) Partidul Democrat s-a așezat la masa de negocieri cu socialiștii. Cebotari: „Am discutat despre formarea unei majorități”

Deși blocul ACUM i-a așteptat la Parlament, socialiștii au mers la întrevedere cu Partidul Democrat. Aceștia au discutat despre formarea unei majorități. Cel puțin aceasta a anunțat vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari.

Foto: UNIMEDIA

„Aceste discuții au avut drept scop crearea unei majorități parlamentare, care să lucreze pentru cetățeni. Noi nu am discutat despre funcții...PD consideră că nu este corect, la această etapă, să abordăm distribuiri de funcții sau numiri în funcții. O astfel de abordare, acum, este una imorală. Le-am spus foarte clar că PD are un singur obiectiv: de a forma majoritatea parlamentară și numirea unui Guvern care va avea la bază un program social....Să fie clar, noi optăm pentru ca Acordul de Asociere să fie implimentat. Noi vrem să fim prieteni cu toată lumea. Vrem să îmbunătățim relațiile și cu Federația Rusă, cu toți”, a declarat Cebotari.

Totodată, democratul a menționat că astăzi, în a doua jumătate a zilei, Consiliul Politic Național al Partidului se va întruni în ședință, iar ulterior vor veni cu mai multe detalii.

Și PSRM spune că va convoca Consiliul Republican al partidului la ora 16:30, iar ulterior va anunța cu cine face coaliție parlamentară.

Menționăm că PSRM nu s-a prezentat astăzi la Parlament, la invitația blocului ACUM. Reprezentanții celor două partide din bloc s-au aflat astăzi al Legislativ de la ora 8:30.

Amintim că ieri, după ce și Platforma DA a susținut ideea PAS de a o vota pe Zinaida Greceanîi în funcția de speaker, blocul ACUM i-a invitat pe socialiști să discute la Parlament. PSRM a scris că cele două partide par a a avea cerințe diferite față de socialiști și că așteaptă o declarație comună.


Pub