Descoperă 5 motive ca să vii la Ziua Vinului Rosé: Nu mai sta pe gânduri, cumpără bilete pentu tine și gașca ta

Începutul de vară se asociază cu cea mai relaxantă petrecere în aer liber, desfășurată departe de zgomotul orașului, la Castel Mimi – Ziua Vinului Rosé. Meriți din plin să te răsfeți cu bucate alese, muzică bună, atmosferă destinsă și un pahar de vin rosé, însă în cazul în care nu ai decis cei vei face sâmbătă, 8 iunie, iată 5 motive pentru care nu trebuie să lipsești de la cea mai frumoasă sărbătoare dedicată vinului de culoare trandafirie.

Foto: Castel Mimi

1. Ziua Vinului Rosé are loc la Castel Mimi, monument de arhitectură inclus în „Top 15 Capodopere Arhitecturale ale lumii vinului”. Din fericire, nu doar prințesele au ocazia să meargă la Castel. O poți face și tu! În data de 8 iunie, te invităm la cel mai relaxant picnic organizat de Castel Mimi, la doar 35 de kilometri de Capitală. Frumusețea edificiului poate impresiona pe oricine, iar sâmbătă vei avea ocazia să te distrezi cu gașca și să vă răcoriți împreună cu un pahar de rosé.

2. Este singura sărbătoare din țară dedicată vinului rosé. Puțini știu că fiind la cea de-a doua ediție, Ziua Vinului Rosé, organizată de Castel Mimi, plasează Republica Moldova alături de Franța și SUA, 2 țări care au instituit o zi dedicată acestui vin-sinonim cu sezonul cald. Nu rata ocazia să petreci o după amiază în compania oamenilor care au aceeași pasiune – vinul rosé.

3. Degustare nelimitată de celebrul Cabernet Sauvignon, premiat cu argint la Concours Mondial de Bruxelles. Care vin este cel mai bun? Cel care îți place ție! De Ziua Vinul Rosé, ai toată libertatea să descoperi secretele, aromele, gustul și nuanțele acestui vin deosebit și să-l asociezi armonios cu gustări și deserturi fine. Doar la Castel Mimi vei avea parte de o experiență unică de a testa cocktail-uri delicioase create din vin rosé ca ingredient de bază. De asemenea, iubitorii acestei băuturi rafinate vor avea posibilitatea să participe la degustații ghidate de somelieri profesioniști.

4. Poți merge cu întreaga familie. Kids zone va fi amenajată pentru micuți. De Ziua Vinului Rosé, Castel Mimi poate fi o destinație perfectă și pentru familiile cu copii. O întreagă zonă cu distracții va fi la dispoziția celor mici, iar pentru ca să fie în pas cu tendințele evenimentului, aceștia vor fi serviți cu compot de fructe, de culoare rosé.

5. Concert live cu artiștii îndrăgiți. Sărbătoarea va începe la ora 15:00, iar atmosfera va fi destinsă de „Jackets Band” și duetul Tania Cerga & Andrei Glavan. Ai gijă să nu uiți acasă încălțămintea comodă pentru că te așteaptă o distracție pe cinste.

Despre Ziua Vinului Rosé la Castel MIMI

Prima ediție a Zilei Vinului Rosé la Castel MIMI a avut loc în vara lui 2018. Evenimentul își propune să îmbine arta vinificației cu muzica de calitate și care să promoveze cultura consumul vinului de calitate. Vinul rosé a fost ales drept vedetă a festivalului, în contextul în care consumul acestuia a crescut fulminant în ultimii 10 ani, datorită asocierii sale cu un stil de viață rafinat, bohem. Ziua Vinului Rosé popularizează, de asemenea, o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător – vizitatorii nu folosesc pahare de plastic.


Pub