(video) PSRM+PD, PSRM+ACUM sau alegeri parlamentare anticipate? Cum răspund cetățenii RM

Situație complicată pe arena politică de la Chișinău. După mai multe discuții și negocieri, PSRM, PD și ACUM încă nu au ajuns la un numitor comun privind formarea unei majorități sau organizarea alegerilor parlamentare anticipate. În acest sens, echipa UNIMEDIA a decis să întrebe cetățenii care ar fi soluția cea mai optimală pentru Republica Moldova, la etapa actuală.

Foto: UNIMEDIA

Vedeți mai jos răspunsurile cetățenilor:

Menționăm că, deși blocul ACUM i-a așteptat la Parlament, socialiștii au mers astăzi, 7 mai, la întrevedere cu Partidul Democrat. Aceștia au discutat despre formarea unei majorități. Cel puțin aceasta a anunțat vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari.

Totodată, democratul a menționat că astăzi, în a doua jumătate a zilei, Consiliul Politic Național al Partidului se va întruni în ședință, iar ulterior vor veni cu mai multe detalii.

Și PSRM spune că va convoca Consiliul Republican al partidului la ora 16:30, iar ulterior va anunța cu cine face coaliție parlamentară.

Menționăm că PSRM nu s-a prezentat astăzi la Parlament, la invitația blocului ACUM.Reprezentanții celor două partide din bloc s-au aflat astăzi al Legislativ de la ora 8:30.

Amintim că ieri, după ce și Platforma DA a susținut ideea PAS de a o vota pe Zinaida Greceanîi în funcția de speaker, blocul ACUM i-a invitat pe socialiști să discute la Parlament. PSRM a scris că cele două partide par a a avea cerințe diferite față de socialiști și că așteaptă o declarație comună.


Pub