Reacția lui Andrei Năstase după întrevederea PD-ului cu PSRM: „Astăzi vom afla care va fi viitorul Moldovei și al oamenilor săi”

Co-președintele Blocului ACUM, Andrei Năstase, a venit cu prima reacție după întâlnirea din această dimineață a Partidului Democrat din Moldova (PDM ) cu Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM) în privința unei majorități parlamentare. Astfel, deputatul susține că PSRM a tărăgănat cu un răspuns după negocierile cu ACUM, iar „după doar o singură întâlnire făcută publică cu PD, suntem înștiințați că astăzi vom afla care va fi viitorul Moldovei și al oamenilor săi!”.

Foto: UNIMEDIA

„În timp ce alții trageau de timp, noi am stat ore întregi singuri, în sălile Parlamentului, așteptându-i pe socialiști la discuții, așa cum am făcut și astăzi, în cel din urmă ceas.

Am înțeles și asumat importanța deciziilor noastre, am încercat să negociem soluții, dar niciodată principii. Iată că, după doar o singură întâlnire făcută publică cu PD, suntem înștiințați că astăzi vom afla care va fi viitorul Moldovei și al oamenilor săi!

Dumnezeu ne este martor că ne dorim ce-și doresc oamenii Moldovei, DREPTATE ȘI O VIAȚĂ MAI BUNĂ, ÎN PACE ȘI LINIȘTE.

Vom afla astăzi ce-și doresc socialiștii și președintele Dodon - își doresc ce-și doresc cetățenii sau ceea ce-și dorește Plahotniuc în detrimentul lor - puterea absolută, libertatea, iar astea înseamnă conservarea corupției, cresterea sărăciei și a exodului. Iar pentru toate astea este gata pentru orice formă de violență”, a scris Năstase pe pagina sa de facebook.

UNIMEDIA amintește că în această dimineață, deși blocul ACUM i-a așteptat la Parlament, socialiștii au mers la întrevedere cu Partidul Democrat. Aceștia au discutat despre formarea unei majorități parlamentare.

După întrevederea cu PDM, PSRM a anunțat că va convoca Consiliul Republican al partidului la ora 16:30, iar ulterior va anunța cu cine face coaliție parlamentară.

La 5 iunie curent, Consiliul Politic Național al PAS a decis că depuțații din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate vor vota un speaker propus de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, pentru ca ulterior să se formeze un Guvern ACUM și împreună cu socialiștii să voteze pachetul de dezoligarhizare propus de deputații blocului politic ACUM.

La 6 iunie, Platforma DA a anunțat că susține decizia PAS, dar cu condiția ca PSRM să semneze și să prezinte public o serie de angajamente, printre care votarea Maiei Sandu în funcția de premier.

Acum o săptămână, la 31 mai curent, PD a anunțat că invită socialiștii la discuții și „a decis să mandateze conducerea partidului să întreprindă măsurile necesare pentru ca Republica Moldova să nu intre într-o criză pe termen lung și să nu se ajungă la alegeri anticipate”.

În reacție, PSRM susține că au luat act și urmează să o prezinte spre analiză și decizie Consiliului Republican al Partidului.


Pub