Noutăţi

Istoriile de succes ale femeilor din regiunile Moldovei, promovate de IDIS „Viitorul” și Ambasada Lituaniei

2019.06.07 Economie Ana-Maria Veverița Imprimă

 

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în parteneriat cu Ambasada Lituaniei în Republica Moldova lansează inițiativa de promovare a istoriilor de succes ale femeilor în domeniul economic și social la nivel național „Dezvoltare regională prin implicare egală”. Proiectul are scopul de a susține dezvoltarea regională prin încurajarea activităților sociale și economice ale femeilor și integrarea egalității de gen în comunitățile locale din Republica Moldova.

„Implicarea femeilor în viața economică și socială a comunităților este vitală pentru o dezvoltare regională armonioasă, unde fiecare persoană are drepturi și oportunități egale. Iar practica internațională demonstrează că societățile în care femeile se implică activ în viața social-economică, prin dezvoltarea de afaceri, crearea locurilor noi de muncă sau prin diverse inițiative sociale, sunt societăți prospere și sustenabile din punct de vedere economic”, menționează Diana Enachi, managerul proiectului. 

Proiectul constă în identificarea, promovarea și aprecierea istoriilor de succes ale femeilor realizate în domeniul economic și cel social, pentru a face vizbile reușitele femeilor din toate regiunile Republicii Moldova prin asigurarea drepturilor și oportunităților egale pentru fiecare. Proiectul, care are formatul unui concurs, va face cunoscute experiența și rezultatele remarcabile ale femeilor, va stimula motivația de a produce inovații și schimbări în comunitate și le va oferi femeilor participante, recunoașterea publică a succeselor pe plan economic și social.

În acest sens, în cadrul proiectului va fi lansat concursul „Istorii de succes la feminin”, la care vor putea participa acele femei antreprenoare cu o experiență de cel puțin un an sau femeile lidere la nivel local care au reușit să aducă schimbarea în comunitate prin exemplul și implicarea lor. Ulterior, cele mai bune istorii de succes vor deveni subiectul unei publicații și vor fi premiate în cadrul unei gale de premiere. 

De asemenea, sunt prevăzute zile ale ușilor deschise, postere ce promovează poveștile de succes ale femeilor în mediul online, și alte acțiuni menite să contribuie la asigurarea unei participări autentice și egale a femeilor în dezvoltarea regională a țării. 

Proiectul „Dezvoltare regională prin implicare egală” urmează a fi realizat până în luna octombrie 2019, timp în care cele două instituții partenere își vor consolida eforturile pentru a crește gradul de conștientizare privin rolul activ al femeii în regiunile Republicii Moldova.

Potrivit statisticilor, în 2017, din numărul total al oamenilor de afaceri din Moldova, 72.5% erau bărbați, iar 27.5% - femei.

Pentru mai multe informații despre proiect, contactaţi-o pe Ana – Maria Veverița, Ofițer de comunicare, pe e-mail la ana.veverita@viitorul.org sau la numărul de telefon (0 22) 221844.
……………..

Proiectul „Dezvoltare locală prin implicare egală” este implementat de IDIS „Viitorul” în parteneriat cu Ambasadei Lituaniei în Republica Moldova, cu susținerea financiară a Programului de cooperare pentru dezvoltare şi de promovare a democraţiei al Lituaniei. Proiectul are scopul de a susține dezvoltarea regională prin încurajarea activităților sociale și economice ale femeilor și integrarea egalității de gen în comunitățile locale din Republica Moldova.

IDIS „Viitorul” este un think tank independent, înființat în 1993 care combină cercetarea socială, politică și economică cu componente solide de advocacy. Instituția realizeaz ăcercetări aplicate de monitorizare pe mai multe domenii: economie, politica socială, politicile UE, dezvoltarea regională, dar și riscurile de securitate și de politică externă. 

Urmărește-ne pe

rețele de socializare

Abonează-te la

Știri

Connect with us