Au fost aduși să protesteze
Politic 7 iunie 2019, 20:10 | 5606

Sute de oameni au fost aduși astăzi organizat până în preajma Academiei de Științe a Moldovei și în scuarul fostului cinematograf „Gaudeamus”, pentru a participa la manifestațiile PD. Mai apoi, ei au pornit în marș spre Parlament, scandând lozinci împotriva Blocului ACUM Platforma DA și PAS. Printre protestatari au fost văzuți mai mulți fruntași ai PD, inclusiv vicepreședintele și șeful organizației de tineret a formațiunii, Alexandru Cauia, precum și deputatul Corneliu Dudnic.

Manifestanții au fost aduși organizat, cu microbuze și autocare, din diverse localități ale republicii.

Protestatarii au refuzat să spună de unde și pentru ce au venit. Ei țineau însă în mâini pancarte cu lozinci împotriva liderilor Blocului ACUM și de susținere a PD.

Alții au spus că au venit să protesteze față de liderii Blocului ACUM și față de Partidul Socialiștilor.

Alți oameni au fost adunați în sectorul Telecentru, în scuarul fostului cinematograf „Gaudeamus”. Unii simpatizanți ai PD au devenit agresivi când au observat că sunt filmați.

Grupurile de oameni s-au îndreptat spre Parlament, unde au continuat să scandeze lozinci împotriva Blocului ACUM. Totodată, lor li s-a cerut ca mâine să participe la un miting la ora 10.00. Totodată, pe adresa redacției Jurnal TV au fost expediate imagini și mesaje din teritoriu despre aducerea forțată a oamenilor la Chișinău. Multi dintre ei - angajați ai unor instituții de stat. Ofițerul de presă al PD, Vitalie Gamurari, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie