11:42:36 29.03.2024
Stiri

Cedările Chișinăului îi fac pe transnistreni să prindă tot mai mult la curaj: Puncte de control ilegale, obligarea unor cetățeni să plătească impozite DUBLE și interzicerea drapelului de stat la „Ultimul Sunet”

Politică 07.06.2019 09:40 Vizualizări1384 Autor: Ziarul National
Cedările Chișinăului îi fac pe transnistreni să prindă tot mai mult la curaj: Puncte de control ilegale, obligarea unor cetățeni să plătească impozite DUBLE și interzicerea drapelului de stat la „Ultimul Sunet”


Transnistrenii continuă să-și facă de cap în Zona de Securitate, iar Chișinăul se plânge OSCE-ului, deocamdată fără rezultat.

La o întâlnire a vicepremierului pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, cu şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, care a avut loc pe 6 iunie, oficialul de la Chișinău și-a exprimat îngrijorarea față de noile decizii semnate de așa-zisa administrație de la Tiraspol potrivit cărora unele localităţi din perimetrul Zonei de Securitate s-ar afla sub controlul temporar al Republicii Moldova.

Lesnic a reclamat și faptul că simplificarea regimului de circulaţie este condiţionată de transnistreni cu trecerea persoanelor prin anumite puncte de control instalate ilegal în proximitatea liniei administrative, ceea ce este o sfidare la adresa autorităților constituționale ale Republicii Moldova.

Totodată, locuitorii satului Varniţa, raionul Anenii Noi, continuă să fie intimidaţi prin aplicarea dublei impozitări şi alte acțiuni provocatoare venite din partea structurilor nerecunoscute din regiune.

De asemenea, a fost discutată situaţia şcolilor moldovenești cu predare în limba română. În timpul manifestațiilor dedicate încheierii anului şcolar a fost constatată o prezenţă numeroasă a exponenţilor aşa-numitelor structuri de forţă de la Tiraspol și interzicerea arborării drapelului naţional şi intonării imnului de stat.

Cristina Lesnic a cerut o implicare sporită a Misiunii OSCE în acordarea asistenţei necesare persoanelor ale căror drepturi şi libertăţi fundamentale au fost lezate şi limitate și să ia o atitudine mai tranșantă în raport cu recentele acțiuni cu caracter provocator ale administrației de la Tiraspol, pentru a contribui la evitarea instabilității în regiune.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md