Cel puțin zece persoane decedează anual în R. Moldova din cauza intoxicațiilor alimentare
În Republica Moldova se înregistrează, anual, circa 18-20 de mii de cazuri de boli diareice acute, inclusiv în jur de 10 decese. Datele au fost făcute publice în contextul marcării la 7 iunie a Zilei Mondiale a Siguranței Alimentare, transmite Moldpres.
Specialiştii din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică anunţă că, în republica noastră, în special în perioada verii, anual izbucnesc peste 20 de focare epidemice cu implicarea unui număr de până la 300 de bolnavi.
Cele mai frecvente maladii diareice întâlnite în R. Moldova sunt Salmonella, Campylobacter și Escherichia coli enterohemoragică.
O mare parte din bolile diareice sunt provocate de alimente contaminate, dar şi de procesul precar de pregătire a hranei.
Conform datelor organizațiilor mondiale de specialitate, anual se înregistrează aproximativ 600 de milioane de cazuri de boli alimentare. Astfel, aproape 1 din 10 persoane din lume se îmbolnăvesc după ce au consumat alimente contaminate. Circa 40% din victime sunt copiii cu vârsta sub 5 ani, 125 000 dintre care decedează în fiecare an din cauza intoxicațiilor alimentare.
Primarul de Căușeni, Anatolie Donțu, DECĂZUT din drepturi. Locuitorii din Căușeni sunt așteptați să-și aleagă noul PRIMAR pe 17 noiembrie
MĂRTURII despre foametea organizată de sovietici în Basarabia (II): „Prin împrejurimi - o mulțime de cadavre, pe alocuri mâncate de oameni, ori de animale, nu se știe adevărul. Nu avea cine-i îngropa, fiindcă cei vii erau mai mult morți decât vii”
De ce a plecat din sistemul penitenciar bărbatul bănuit de omorul tinerei însărcinate de la Orhei: Precizările ANP