00:25:18 20.04.2024
Stiri

Reacţia lui Putin după ce nu a fost invitat la ceremoniile de comemorare a Debarcării din Normandia

Știri 07.06.2019 14:00 Vizualizări2398 Autor: Ziarul National


Reacţia lui Putin după ce nu a fost invitat la ceremoniile de comemorare a Debarcării din Normandia

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi că "nu este o problemă" că nu a fost invitat la ceremoniile de comemorare a 75 de ani de la Debarcarea în Normandia, la care au participat numeroşi lideri internaţionali, inclusiv liderul de la Casa Albă, Donald Trump, informează postul BBC News, citat de Mediafax.

Vladimir Putin, care a participat ultima oară la cea de-a 70-a aniversare, în 2014, a declarat că oricum este suficient de ocupat cu evenimenmte din Rusia.

„De asemenea nici noi nu invităm pe toată lumea la fiecare eveniment. De ce ar trebui să fiu invitat peste tot", a mai spus liderul de la Kremlin.

Afirmaţiile lui Vladimir Putin vin la o zi după ce Ministerul de Externe de la Moscova a insistat că importanţa Debarcării din Normandia nu ar trebui exagerată, afirmând în schimb că victoriile sovietice au avut un rol decisiv în ceea ce priveşte înfrângerea Germaniei naziste.

Debarcarea din Normandia nu a avut un impact decisiv asupra rezultatului celui de-al Doilea Război Mondial şi Marelui Război pentru Apărarea Patriei. A fost predeterminat ca urmare a victoriilor Armatei Roşii, în special la Stalingrad (finalul anului 1942) şi Kursk (mijlocul anului 1943)", a declarat Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

Uniunea Sovietică a înregistrat peste 25 de milioane de decese în cursul confruntărilor de pe teatrul de război răsăritean al ultimei conflagraţii mondiale, campaniile de pe acest teatru purtând în Rusia numele de Marele Război pentru Apărarea Patriei.

În momentul debarcării aliate în Normandia, Uniunea Sovietică era de aproape trei ani în război cu forţele germane, reuşind treptat să împingă linia frontului înapoi spre Germania. Totuşi, în urma deschiderii fontului din Italia (din iulie 1943) şi Normandia (iunie 1944), Germania a trebuit să retragă numeroase divizii de pe frontul de est.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md