image
Sursa foto: bbc.com

Un turist norocos a ghicit combinația unui seif care nu fusese deschis de peste 40 de ani

Un canadian a deblocat un seif care a stat nedeschis într-un mic muzeu timp de peste 40 de ani. Turistul a ghicit combinația din prima încercare.

Stephen Mills a vizitat împreună cu familia micul muzeu de istorie din orașul Vermilion din Canada. În timp ce li s-a oferit un tur al muzeului au dat peste un seif despre care ghidul le-a spus că nu a fost deschis niciodată de când este în posesia muzeului.

Angajații muzeului din provincia Alberta au încercat de mai multe ori să deschidă seiful dar fără niciun rezultat. Nu mia fusese deschis de la sfârșitul anilor ’70.

Exponatul a fost donat muzeului la începutul anilor 1990, după ce hotelul în care a stat timp de aproape 90 de ani a fost renovat. Muzeul a aplat la ajutorul experților pentru a sparge codul, a încercat toate combinațiile posibile și a luat legătura și cu foștii angajați ai hotelului pentru a afla combinația, dar nimeni nu a putut să ajute.

 De asemenea, vizitatorii muzeului și-au încercat norocul. Atunci când Stephen Mills a văzut cum funcționează cifrul seifului și că acesta avea numere de la 1 la 60, s-a gândit să încerce combinația 20-40-60.

„Blocare tipică combinată, de trei ori în sensul acelor de ceasornic – 20 – de două ori în sens invers acelor de ceasornic – 40 – o dată în sensul acelor de ceasornic – 60, am încercat mânerul și a mers”, a povestit el pentru BBC News. Din păcate pentru muzeu și turistul care a deschis seiful, înăuntru nu era nicio comoară.

Tot ce au găsit a fost o notă de comandă de la restaurant datând din anii 70, chitanța de încasare pentru un burger de ciuperci și un pachet de țigări. „Nu au nici o valoare, dar sunt de mare interes pentru noi pentru că ne oferă o imagine despre cum erau locurile în 1977, ’78”, a spus ghidul voluntar al muzeului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: