(video) Vlad Filat, nevoit să stea la pat pentru două săptămâni. Ședința de judecată în dosarul Filat II, amânată

Ședința de judecată în dosarul Filat II a fost amânată. Potrivit avocatului Victor Munteanu, un medic l-a examinat ieri pe Vlad Filat și a prescris tratament. Cel mai probabil, ex-premierul ar urma să stea pentru cel puțin două săptămâni la pat.

Foto: UNIMEDIA

Avocatul însă nu a oferit mai multe detalii despre starea de sănătate a lui Vlad Filat, menționând că e obligat să păstreze confidențialitatea.

„Azi dimineață ne-a fost transmisă o prescripție medicală dumnealui a fost vizitat ieri de medic în penitenciar și s-a dispus ca să urmeze un tratament timp de cel puțin două săptămâni.

Din aceste considerente am depus o cerere de amânare, pentru că dl Vladimir Filat a depus și dumnealui un recurs pe care vrem să-l susțină, să aducă argumentele și instanța de judecată a acceptat această cerere, dispunând preliminar pentru data de 13 iunie”, a declarat Victor Munteanu jurnaliștilor.

Astăzi urma să fie examinat recursul împotriva încheierii din data de 16 aplirile al Judecătoriei Buiucani, prin care s-a refuzat cererea de sesizare a Curții Consituționale. Avocații au cerut să fie verificată constituționalitatea articolului 40, alineatele 1 și 3, Cod de Procedură penală, care se referă la competența teritorială în materie penală și la instanța competentă să examineze un dosar.

Acesta este cel de-al doilea dosar deschis pe numele fostului premier Vlad Filat. Dândul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

În primul dosar, Filat a fost învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă. La 27 iunie 2016, Vlad Filat a fost condamnat de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Dosarul a ajuns la CtEDO.

Filat pledează, în continuare, nevinovat în ambele dosare.


Pub