(video) Câteva persoane protestează la sediul PAS, față de decizia partidului de a o vota pe Greceanîi speaker

Un grup de manifestanți s-a adunat în fața sediului PAS, nemulțumiți de decizia partidului de a o vota pe Zinaida Greceanîi în funcția de președinte al Parlamentului.

Foto: UNIMEDIA

„Pe cine o votați? Zina, care a vrut să împuște în tinerii care protestau?”, scandează unii manifestanți.

Pentru a vorbi cu protetatarii au ieșit unii deputați, printre care Oazu Nantoi, Igor Grosu și Liliana Nicolaescu-Onofrei, însă reprezentanții protestului s-au arătat nemulțumiți că Maia Sandu nu a ieșit și ea.

Printre protestatari este și Ghenadie Cosovan, colonel în rezervă, ex viceministru de Interne al Republicii Moldova. Deputații Sergiu Litvinenco și Radu Marian au adus aminte că Ghenadie Cosovan a fost numit de Zinaida Greceanîi în funcția de viceministru.

lex.justice.md / Sursa:Sergiu Litvinenco

Ieri, 5 iunie, Consiliul Politic Național al PAS a decis că depuțații din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate vor vota un speaker propus de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, pentru ca ulterior să se formeze un Guvern ACUM și împreună cu socialiștii să voteze pachetul de dezoligarhizare propus de deputații blocului politic ACUM.

Astăzi, Platforma DA a anunțat că susține decizia PAS, dar cu condiția ca PSRM să semneze și să prezinte public o serie de angajamente, printre care votarea Maiei Sandu în funcția de premier.


Pub