Igor Dodon, de la Sankt Petersburg: „În următoarele zile, în Moldova, ar putea fi formată o majoritate parlamentară și un nou Guvern”

„În următoarele zile, în Moldova, ar putea fi formată o majoritate parlamentară și un nou Guvern”. Declarația aparține președintelui Republicii Moldova Igor Dodon, care a făcut-o în cadrul vizitei de lucru în capitala de nord a Rusiei și la invitația Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, unde a participat la festivitatea de deschidere a Forumului Economic Internațional din Sankt Petersburg.

Foto: UNIMEDIA

Șeful statului le-a comunicat oficialilor prezenți la ceremonie, printre care secretarului General al ONU, Antonio Guterres, președintele colegiului Comisiei Economice Eurasiatice, Tigran Sargsyan, vice-prim-ministru al Mongoliei, Enkhtuvshin, prim-vicepremierul Guvernului Rusiei, ministrul finanțelor, Anton Siluanov și guvernatorul interimar al or. Sankt Petersburg, Alexandr Beglov, că în timpul apropiat ar putea fi creată o majoritate parlamentară, însă fără să menționeze dintre care partide parlamenatre.

„Am precizat că în următoarele zile, în Moldova, ar putea fi formată o majoritate parlamentară și un nou Guvern, bazat pe un larg consens național, cu scopul de a menține anume acest echilibru în politica externă”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Igor Dodon / Sursa:Igor Dodon/facebook

UNIMEDIA amintește că ieri, 5 iunie, Consiliul Politic Național al PAS a decis că depuțații din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate vor vota un speaker propus de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, pentru ca ulterior să se formeze un Guvern ACUM și împreună cu socialiștii să voteze pachetul de dezoligarhizare propus de deputații blocului politic ACUM.

Astăzi, Platforma DA a anunțat că susține decizia PAS, dar cu condiția ca PSRM să semneze și să prezinte public o serie de angajamente, printre care votarea Maiei Sandu în funcția de premier.


Pub