Kozak spune cine din partidele parlamentare din RM este gata să restabilească relațiile cu Rusia

Toate partidele parlamentare, împreună cu reprezentanți ai acestora, cu care s-a întâlnit la Chișinău viceprim-ministrul rus Dmitri Kozak, au exprimat necesitatea restabilirii relațiilor cu Rusia. Acest lucru a fost anunțat chiar de un oficialul rus în cadrul reuniunii Consiliului Economic Moldo-Rus, transmite newsmaker.md

Foto: Российская газета

Adresându-se președintelui Igor Dodon, Dmitri Kozak i-a cerut, periodic, să reamintească fracțiunilor parlamentare că, în cadrul întâlnirii cu vicepremierul rus, s-au pronunțat toți pentru restabilirea relațiilor cu Rusia.

„La întâlniri, niciunul nu a spus că relațiile cu Rusia ar trebui înghețate. Chiar și cel mai proeuropean bloc a ținut un discurs înflăcărat cu privire la necesitatea restabilirii relațiilor cu Rusia. Partidul Democrat este, de asemenea, în favoarea restabilirii relațiilor cu Rusia. Trebuie de dezghețat totul. Nu vorbesc de Partidul Socialiștilor, care de la bun început a avut această poziție”, a spus Kozak.

Amintim că la data de 3 iunie, vicepreședintele Guvernului Federației Ruse, Dmitri Kozak, a avut o vizită de lucru în Republica Moldova.

După întrevederea cu oficialul rus, socialiștii au anunțat că părțile au discutat despre o gamă largă de probleme, inclusiv cooperarea economică și umanitară cu Federația Rusă, situația politică actuală din țară și regiune și perspectivele aprofundării relațiilor moldo-ruse în mai multe domenii de cooperare.

Totodată, liderii Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, au mers la întrevederea cu viceprim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Kozak.

„La întâlnirea cu vicepremierul rus Dmitri Kozak, discuția s-a axat pe situația politică și pe necesitatea imediată de dezoligarhizare a statului. Reprezentanții Blocului ACUM au subliniat încă o data aspirațiile pro-europene ale DA și PAS, precum și importanța normalizării relațiilor economice și comerciale cu Rusia, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat emis de Blocul ACUM.

De asemenea, liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, a avut oîntrevedere cu viceprim-ministru al Federației Ruse.

Potrivit unui comunicat emis de PD, discuțiile au vizat situația politică din țară, unde Vlad Plahotniuc le-a menționat oficialilor despre mișcarea democraților prin care au emis o invitație către PSRM cu privire la crearea unei majorități parlamentare


Pub