„Am decis să ne asumăm aceste riscuri; Nu există alte soluții mai bune”: Maia Sandu și Andrei Năstase, despre deciziile Platformei DA și PAS

„Stăm cuminți într-o parte și-l lăsăm pe Plahotniuc să continue cu această bătaie de joc față de țară? Am decis să ne asumăm aceste riscuri, pentru că vrem să folosim această mică șansă și poate reușim să scăpăm țara de Plahotniuc”. Co-fondatorii blocului ACUM au ținut să comenteze în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” deciziile PAS și Platforma DA privind votarea unui speaker din partea PSRM, cu anumite condiții.

Foto: UNIMEDIA

„Cu un mesaj comun puteam veni dacă Consiliile erau în aceeași zi. Deciziile au fost comunicate la diferența de o zi. În rest, socialiștii speculează atunci când spun că decizii sunt diferite”, a menționat Maia Sandu.

În acest sens, Andrei Năstase a susținut că mesajul Platformei DA și PAS este același: „Vă invităm să fiți determinați să demarăm procesul de dezoligarhizare a acestei țări. Trebuie să scăpăm de Plahotniuc și așteptăm cu nerăbadre un angajament ferm din partea socialiștilor. Să ne asigure pe noi și alegători că vor să-l doboare pe Plahotniuc”.

Fiind întrebată cum comentează criticile aduse de unii cetățeni pentru această decizie, Maia Sandu a declarat că o altă soluție mai bună decât aceasta nu a existat.

„E firesc să existe păreri diferite. A fost o decizie extrem de complicată. Nu ne-a plăcut și nu ne place să fim în această situație. Timp de trei luni de zile am căutat soluții. Am căutat alte soluții mai bune, dar din păcate nu există alte soluții mai bune. Ne întrebăm: stăm cuminți într-o parte și-l lăsăm pe Plahotniuc să continue cu această bătaie de joc față de țară? Am decis să ne asumăm aceste riscuri pentru că vrem să folosim această mică șansă și poate reușim să scăpăm țara de Plahotniuc....E o decizie care o să ne coste politic, dar a fost luată pentru că ne pasă de țară”, a declarat Maia Sandu.

Menționăm că după ce Blocul ACUM, format din Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demintate și Adevăr, au decis votarea președintelui Parlamentului propus de Partidul Socialiștilor, ACUM a făcut o nouă inivitație PSRM-ului pentru a se așeza la masa de discuții.

UNIMEDIA amintește că ieri, 5 iunie, Consiliul Politic Național al PAS a decis că depuțații din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate vor vota un speaker propus de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, pentru ca ulterior să se formeze un Guvern ACUM și împreună cu socialiștii să voteze pachetul de dezoligarhizare propus de deputații blocului politic ACUM.

Astăzi, Platforma DA a anunțat că susține decizia PAS, dar cu condiția ca PSRM să semneze și să prezinte public o serie de angajamente, printre care votarea Maiei Sandu în funcția de premier.


Pub