Maia Sandu: Dacă nu se întâmplă nimic mâine, în prima parte a zilei, atunci e clar că socialiștii au alte planuri

„Dacă nu se întâmplă nimic în prima parte a zilei, dacă vor veni cu justificări și scuze, atunci e clar că au alte planuri. Să și le asume”. Cel puțin aceasta a declarat lidera PAS, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră”.

Foto: UNIMEDIA

„Cred că mâine dimineață lucrurile se vor clarifica. Am făcut câteva invitații astăzi și ei n-au fost disponibili. Am mai făcut o invitație pentru mâine dimineață pentru că timp nu mai există, la modul practic, ca să se voteze toate lucrurile până duminică. Presupunem că până atunci este termenul limită, chiar dacă Curtea se scarpină după ureche și nu are timp să dea un răspuns clar.

Dacă nu se întâmplă nimic în prima parte a zilei, dacă vor veni cu justificări și scuze, atunci e clar că au alte planuri. Să și le asume. Să vadă toată țara, toată lumea, mai ales cetățenii care i-au votat, cărorar le-au promis să lupte împotriva lui Plahotniuc. Va fi un deznodământ. Da, va fi păcat pentru țară pentru că e o șansă acum să scăpăm și să dăm jos acest regim, dar ne vom clarifica până la capăt și nu va mai putea nimeni să mintă oamenii”, a declarat Maia Sandu.

Menționăm că după ce Blocul ACUM, format din Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demintate și Adevăr, au decis votarea președintelui Parlamentului propus de Partidul Socialiștilor, ACUM a făcut o nouă inivitație PSRM-ului pentru a se așeza la masa de discuții.

Însă deputatul PSRM, Ion Ceban, susține că socialiștii așteaptă o poziție comună din partea Partidului Acțiune și Solidaritate și a Platformei DA, doar atunci vor da curs inivtației Blocului ACUM la o nouă rundă de discuții, după ultimele decizii cu privire la votarea unui speaker propus de PSRM.

Mai mult decât atât, Executivul Politic al PSRM a decis astăzi, 6 iunie, că va continua să poarte discuții cu ACUM, însă vor delega și reprezentanții săi pentru a afla detalii despre propunereile anunțate de PD.


Pub