Citiți mâine în „Jurnal de Chișinău”
Social 6 iunie 2019, 21:05 | 1063

Cele mai importante articole din editia de maine a saptamanalului „Jurnal de Chisinau”.

Cuscrul premierului Pavel Filip a inceput o relatie fructuoasa cu statul dupa anul 2016, cand cei doi au devenit rude. Dumitru Vicol si firma sa, Monicol SRL, s-au abonat la banii publici si, in ultimii ani, compania a beneficiat de sume generoase de la stat pentru dezvoltarea afacerii din domeniul agriculturii. Grosul banilor livrati de Agentia pentru Interventii si Plati in Agricultura (AIPA) catre firma rudei premierului coincide cu anul casatoriei celor doi copii. Valoarea subsidiilor pe care le-a primit Monicol din partea AIPA este incerta.

Sesiunea de bacalaureat 2019 a inceput pe 4 iunie si va dura pana pe 21 iunie. Jurnal de Chisinau a discutat cu directori de licee din mai multe raioane si a constatat ca, dupa ce vor sustine examenele de bacalaureat, majoritatea absolventilor isi vor incerca norocul la universitati de peste hoatre. Prima pe lista este Romania, aleasa chiar si de vorbitorii de limba rusa deoarece, sustin ei, conditiile de trai sunt mai bune, bursele mai mari, studiile de calitate.

Ploile cu grindina din aceasta saptamana au distrus sute de hectare de culturi si drumuri, a inundat case si beciuri, iar un bărbat din satul Scaieni, raionul Donduseni, a decedat fiind luat de viitura. R. Moldova a importat din Federatia Rusa doua mii de rachete antigrindina, care au costat bugetul de stat 12 milioane de lei si care la 4 iunie au fost repartizate în 132 de puncte de lansare. Am incercat sa aflam de la Serviciul Special pentru influente active asupra proceselor hidrometeorologice daca au suficiente mijloace pentru a face fata ploilor cu grindina, insa reprezentantii acestei structuri de stat au refuzat sa ne ofere detalii legate de activitatea lor. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie