10:35:35 29.03.2024
Stiri

Dorin Chirtoacă: „Singurul bărbat din R. Moldova este o femeie. Maia Sandu a făcut un pas corect”

Partide/Comunicate 06.06.2019 09:30 Vizualizări3360 Autor: Ziarul National
Dorin Chirtoacă: „Singurul bărbat din R. Moldova este o femeie. Maia Sandu a făcut un pas corect”


Liderul Partidului Liberal (PL), fostul primar al Chișinăului Dorin Chirtoacă, apreciază decizia Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) de a susține candidatul socialiștilor la funcția de spicher.

„ACUM aveți curaj și mergeți înainte. Trebuie să scăpăm de Plahotniuc azi, pentru ca să ne lămurim cu Dodon mâine. Nu aveți nimic de pierdut. Nu insistați pe „spicheri temporari”, dați spicherul PSRM-ului. Dacă ei și Dodon nu se vor ține de cuvânt și nu vor vota legile antioligarhie (pe care deja au spus public că le votează), se vor autodemasca și se vor discredita în fața propriilor alegători”, susține Chirtoacă.

Liderul PL spune că Maia Sandu ar fi „unicul bărbat din R. Moldova” după decizia luată ieri-seară de PAS.

„Acum o sută de ani, ambasadorii europeni au spus despre Regina Maria: „În perioada Primului Război Mondial, singurul bărbat al României a fost o femeie”. Parafrazând diplomații vremii, păstrând totuși proporțiile, putem spune următoarele: deocamdată, singurul bărbat din R. Moldova astăzi a fost o femeie, să vedem ce vor face mâine bărbații. Personal am chemat constant în ultimele două luni Blocul ACUM să ia o asemenea decizie. Maia Sandu și PAS au făcut astăzi un pas corect”, a adăugat Chirtoacă.

CITIȚI și Ghimpu: „Mai bine să MURIȚI politic voi, cei din „ACUM”, dacă doriți atât de mult să fim „SALVAȚI ” de cei, care „eliberându-ne”, ne-au omorât buneii, părinții și frații. Aduceți MOARTEA din nou pe acest pământ...”

Fostul primar admite că vor exista „riscuri și capcane la fiecare pas și de-acum încolo: „Se poate însă trece peste este cu succes. Aceasta este calea - debarcarea regimului lui Plahotniuc, fără instaurarea altuia nou sau demascarea definitivă a lui Dodon și a PSRM. Din două, una oricum va avea loc, ceea ce, oricum, va fi un pas înainte”.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md