22:23:09 19.04.2024
Stiri

Socialiștii anunță că merg la DISCUȚII cu PD, pentru a afla „detalii” despre propunerile democraților

Politică 06.06.2019 13:25 Vizualizări2059 Autor: Ziarul National
Socialiștii anunță că merg la DISCUȚII cu PD, pentru a afla „detalii” despre propunerile democraților


Partidul Socialiștilor din R. Moldova a luat astăzi decizia de a merge la discuții cu reprezentanții Partidului Democrat (PD), care săptămâna trecută au anunțat să sunt dispuși să se așeze la masa negocierilor în vederea formării unei majorități parlamentare PD-PSRM.

„În scopul pregătirii informației complexe necesare pentru aprobarea deciziilor finale la Consiliul Republican, astăzi, pe parcursul zilei, PSRM va delega reprezentanții săi pentru a afla detalii despre propunerile anunțate anterior de către Partidul Democrat în vederea depășirii crizei politice”, se arată într-un comunicat al PSRM, care și-a convocat ședința Consiliului pentru vineri, după-amiază.

De menționat că, actualmente, PSRM poartă discuții și cu Blocul „ACUM”. PAS a anunțat ieri că este dispus să o sprijine pe Zinaida Greceanîi în funcția de președinte al Parlamentului, iar PPDA ar urma să ia astăzi o decizie în acest sens.

Tot astăzi, socialiștii au declarat că rămân în vigoare toate cerințele aprobate de Consiliului Republican din 12 aprilie 2019:

⁃ pachetul de legi pentru adoptare în mod prioritar, inclusiv cele de ordin social, economic, dar și celor de domeniul relațiilor interetnice, consolidarea instituțiilor statului,

⁃ revenirea la împuternicirile Președintelui R. Moldova care au fost în vigoare la data de 1 octombrie 2016, partajarea responsabilității în procesul de guvernare,

⁃ votarea în calitate de președinte al Parlamentului pe Zinaida Greceanîi, iar în Guvern domeniile politicii externe, ordinii publice și apărării (inclusiv ministerele de resort – ministerul de externe, ministerul de interne și ministerul apărării), dar și domeniul reintegrării țării, inclusiv funcțiile respective din cadrul Guvernului R.Moldova.

Și reprezentanții PD au anunțat anterior că sunt dispuși să cedeze funcția de spicher socialiștilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md