11:59:19 28.03.2024
Stiri

Pentru ce fel de SPICHER optează Năstase: „Să fie un om INTEGRU, neimplicat în scheme de corupție și să nu aibă probleme de INTEGRITATE”. Greceanîi corespunde criteriilor enumerate?

Partide/Comunicate 06.06.2019 16:10 Vizualizări1666 Autor: Ziarul National
Pentru ce fel de SPICHER optează Năstase: „Să fie un om INTEGRU, neimplicat în scheme de corupție și să nu aibă probleme de INTEGRITATE”. Greceanîi corespunde criteriilor enumerate? acum.md
Angajamentul semnat la 21 februarie


Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA) a decis astăzi să sprijine candidatul PSRM la funcția de președinte al Parlamentului, iar liderul formațiunii a încercat să convingă opinia publică că nu a încălcat în niciun fel angajamentul asumat la 21 februarie curent, cel de neparticipare la „crearea unei de coaliții de guvernare (formale sau informale) cu PSRM, PD, „Partidul Nostru” și Partidul ȘOR”.

Întrebat despre acel angajament, semnat de toți deputații Blocului „ACUM”, Năstase a dat citirii unui text: „Respectarea angajamentelor asumate în fața cetățenilor în data de 21 februarie 2019 de a nu face coaliție cu partidele oligarhice și antieuropene, conștientizând importanța păstrării în continuare a unității forțelor antioligarhice, proeuropene și democratice și consolidarea Blocului „ACUM”, constituit prin acordul din 26 martie, am analizat în detaliu contextul politic și am decis în consecință”.

Totuși, jurnaliștii prezenți la conferința de presă au insistat că angajamentul prevede niciun fel de alianță formală sau neformală cu PSRM, PD sau Partidul „ȘOR”: „Și-l respectăm. Ne menținem angajamentul de a nu face coaliție, alianță, dar în același timp căutăm soluții corecte, legale și morale pentru a depăși starea în care ne-au adus alții. Iată de ce am decis în felul în care am decis, păstrându-ne cu sfințenie identitatea noastră națională, europeană și angajamentul față de oameni”.

Politicianul a evitat să ofere un răspuns tranșant și atunci când a fost întrebat despre sprijinirea socialistei Zinaida Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului: „Ceea ce ne interesează e ca oricine va ajunge președinte al Parlamentului să fie un om integru, să fie un om neimplicat în scheme de corupție, să fie un om fără probleme de integritate și de moralitate”.

-Este Zinaida Greceanîi o astfel de persoană?

„Credeți că sunt eu în măsură să judec acest lucru? Eu cred că societatea ne poate judeca pe fiecare dintre noi. Repet, vă îndemn și pe dvs. să depersonalizați procesele politice. Dincolo de persoanele noastre umile sunt țara și oamenii săi”, a răspuns Năstase.

Liderul PPDA a mai fost întrebat dacă decizia asumată astăzi de PPDA a fost votată unanim sau au fost membri care au avut o altă părere.

„Am vrut să evităm această întrebare, pentru a nu crea niciun fel de speculații. Vreau să vă spun că această decizie a fost asumată plenar de către membrii Consiliului Național Politic al PPDA, în prezența și cu concursul deputaților noștri în Parlament”, a conchis Năstase.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md