10:32:39 29.03.2024
Stiri

Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, „impresionat de curajul” Maiei Sandu și Andrei Năstase în stabilirea „unui aranjament de guvernare cu PSRM”

Politică 06.06.2019 16:25 Vizualizări1369 Autor: Ziarul National
Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, „impresionat de curajul” Maiei Sandu și Andrei Năstase în stabilirea „unui aranjament de guvernare cu PSRM”


Președintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, salută decizia Blocului „ACUM” de a guverna cu Partidul Socialiștilor (PSRM), după ce PAS și PPDA au decis să sprijine un candidat al socialiștilor la funcția de spicher.

Într-o declarație făcută publică astăzi, liderul PPE spune că riscurile și divergențele politice dintre ACUM și PSRM sunt enorme, dar riscurile „de a-i permite lui Plahotniuc să controleze și să distrugă în continuare Moldova sunt chiar mai mari”.

„Aș dori să apreciez decizia dnei Maia Sandu (PAS) și Andrei Nastase (PPDA) din Blocul ACUM, cea de a stabili un aranjament de guvernare cu PSRM pentru a elibera Republica Moldova de Plahotniuc și controlul său oligarhic. Sunt conștient de faptul că a fost una dintre cele mai dificile decizii ale carierei lor politice și în istoria partidelor lor. Riscurile și divergențele politice dintre ACUM și PSRM sunt într-adevăr enorme, dar riscurile de a-i permite lui Plahotniuc să controleze și să distrugă în continuare Moldova sunt chiar mai mari. În politică, uneori trebuie să alegem cel mai mic dintre cele două rele. De aceea sunt impresionat de curajul Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase de a-și asuma riscurile mari din această colaborare pentru a-și salva poporul și țara”, spune Joseph Daul.

În opinia liderului PPE, această decizie a PAS și PPDA „arată maturitatea politică, patriotismul și curajul” de a pune interesele cetățenilor R. Moldova deasupra politicii de partid.

„Mă aștept ca PSRM să își onoreze angajamentul care va fi făcut în fața tuturor moldovenilor, votând în favoarea pachetului legislativ antioligarhic și alegerea unui guvern condus de ACUM. Prin nerespectarea cuvântului, PSRM va fi singurul responsabil pentru păstrarea regimului lui Plahotniuc și erodarea instituțiilor democratice. PPE este conștient de presiunea enormă pe care Plahotniuc o exercită asupra tuturor părților, pentru a face această colaborare să eșueze. Orice provocări sau tulburări organizate vor fi condamnate cu fermitate. Întotdeauna am spus că democrația găsește o cale de a prevala și că regimurile autocratice se sfărâmă. Sunt foarte mândru că, datorită partidelor PPE din Republica Moldova, putem vedea o strălucire a speranței de a restabili democrația pentru moldoveni și țara lor”, cităm din aceeași declarație.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md