image
Sursa foto: Radio Europa Liberă

Valeriu Pașa: „Miza acestui vot comun este debarcarea regimului lui Vlad Plahotniuc”

„Nu văd ce o să schimbe funcția de speaker, ca și altele, având în vedere miza. Miza acestui vot comun este debarcarea regimului lui Vlad Plahotniuc”, sunt declarațiile făcute de activistul civic, Valeriu Pașa, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Valeriu Pașa a declarat în interviu că: „Nu contează cine și ce funcții o să ocupe, contează să se voteze împreună, să plece cât de curând Pavel Filip din cabinetul primului ministru și Alexandru Jizdan din cabinetul ministrului de Interne. Uite atunci o să putem vorbi despre o schimbare de regim, despre trecerea la o guvernare asigurată de majoritatea parlamentară, de votul cetățenilor. Asta contează cel mai mult și nu cine o să le ocupe locurile sau cine și ce funcție va deține”.

„Ce contează este cum văd soluționarea finală a situației cei care participă la negocieri. Dacă înțeleg eu bine, ei vor să creeze un Guvern comun sau, mă rog, așa sau altfel, un Guvern politic. Eu, unul, consider că soluția mai bună ar fi o finalitate prin alegeri anticipate, dar în condiții noi. Practic, am ajuns în situația în care să vină un exponent al guvernării din Rusia și să ne spună că „oameni buni, voi aveți nevoie de alegeri democratice”. Am ajuns s-o vedem și pe asta”, a mai spus Pașa.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: