Valeriu Pașa: „Miza votului comun ACUM-PSRM este debarcarea regimului lui Vlad Plahotniuc”

Miza votului comun al PSRM și ACUM, privind numirea unui speaker, este debarcarea regimului lui Vlad Plahotniuc. Cel puțin aceasta a declarat activistul Valeriu Pașa în cadrul unui interviu oferit pentru Radio Europa Liberă.

Foto: UNIMEDIA

„Am văzut mesajul destul de clar al vicepremierului rus. Ca urmare a acestuia, au demarat imediat negocieri între PSRM și Blocul ACUM, care se află în stadiu foarte avansat, rămân anumite neînțelegeri sau neconcordanțe pe subiecte, care eu chiar nu pot să înțeleg de ce ar fi important cine ocupă o funcție, în comparație cu miza...

Sincer, chiar nu văd ce o să schimbe funcția de speaker, ca și altele, având în vedere miza. Miza acestui vot comun este debarcarea regimului lui Vlad Plahotniuc. Iată asta-i...”, a declarat Pașa Valeriu.

Activistul susține faptul că nu are nicio importanță cine și ce funcții o să ocupe, Potrivit lui, contează să se voteze împreună, să plece cât de curând Pavel Filip din cabinetul primului ministru și Alexandru Jizdan din cabinetul ministrului de Interne.

„Uite atunci o să putem vorbi despre o schimbare de regim, despre trecerea la o guvernare asigurată de majoritatea parlamentară, de votul cetățenilor. Asta contează cel mai mult și nu cine o să le ocupe locurile sau cine și ce funcție va deține. Da, clar lucru că ar fi bine să nu fie persoane compromise sau care sunt exponenți ai actualului regim. Restul este irelevant. Ce contează este cum văd soluționarea finală a situației cei care participă la negocieri. Dacă înțeleg eu bine, ei vor să creeze un Guvern comun sau, mă rog, așa sau altfel, un Guvern politic. Eu, unul, consider că soluția mai bună ar fi o finalitate prin alegeri anticipate, dar în condiții noi. Practic, am ajuns în situația în care să vină un exponent al guvernării din Rusia și să ne spună că „oameni buni, voi aveți nevoie de alegeri democratice”. Am ajuns s-o vedem și pe asta”, a conchis Valeriu Pașa.

Menționăm că ieri, 4 iunie, PSRM și Blocul ACUM s-au așezat la masa de negocieri, însă acestea s-au sfârșit fără niciun rezultat. Ambele formațiuni au rămas pe poziție.

Socialiștii au menționat că nu cedează funcția de președinte al Parlamentului, iar membrii DA și PAS au reiterat că sunt gata să susțină candidatura Zinaidei Greceanîi, însă după votarea pachetului de legi antioligarhice.


Pub