România: Transalpina a fost redeschisă pentru turişti. Pe marginea drumului sunt însă nămeți de 3 metri

De ieri se circulă din nou pe şoseaua dintre nori, Transalpina, din România, deşi pe marginea drumului sunt pe unele porţiuni nămeţi de 3 metri înălţime, transmite presa din România.

Foto: romaniantrip

Acesta a precizat că decizia a fost luată după ce o comisie tehnică, formată din reprezentanţi ai CNAIR, ai Poliţiei, Jandarmeriei şi Salvamontului din judeţele Gorj şi Vâlcea, a inspectat drumul şi şi-a dat acordul ca sectorul cuprins între staţiunile Rânca şi Obârşia Lotrului să fie redeschis pentru turişti.

Totuși va fi menţinută restricţia de circulaţie pe timp de noapte, între orele 20.00 şi 07.00 dimineaţa, şi pentru autovehiculele care au masa mai mare de 7,5 tone.

Se poate circula astfel pe sectorul din DN 67C cuprins între km 34+500 - km 59+800, viteza maximă de circulaţie fiind de 30 km/h.

Şoseaua Transalpina are 148 de kilometri şi străbate judeţele Gorj, Vâlcea, Sibiu şi Alba. Pe perioada iernii, drumul este închis, recomandarea autorităţilor pentru şoferi fiind să circule şi în această perioadă cu atenţie, fiind un drum de munte.


Pub