După ce a pierdut fotoliul de deputat, democratul Veaceslav Nedelea s-a ales cu funcția de consilier municipal

Ex-deputatul PDM, Veaceslav Nedelea, a devenit consilier municipal, după ce alesul local Liviu Oboroc, de pe lista Partidului Democrat din Moldova în Consiliul municipal Chișinău și-a depus cererea de demisie. O hotărâre în acest sens a fost aprobată ieri, 4 iunie, de către Comisia Electorală Centrală.

Foto: tv8.md

La Comisia Electorală Centrală a parvenit cererea de demisie a consilierului Liviu Oboroc, ales pe lista Partidului Democrat din Moldova în Consiliul municipal Chișinău, precum și documentele necesare atribuirii mandatului de consilier următorului candidat supleant.

Conform documentelor electorale pe care le deţine Comisia Electorală Centrală, mandatul de consilier în Consiliul municipal Chișinău îi revine candidatului supleant Veaceslav Nedelea de pe lista Partidului Democrat din Moldova,confirmată prin hotărîrea Judecătoriei Centru, municipiul Chișinău, din 13 iulie 2015.

La atribuirea mandatului s-a ținut cont de declarația candidatului supleant Sergiu Sainciuc de pe lista aceluiași partid, prin care acesta refuză atribuirea mandatului de consilier.

De menționat că Nedelea a candidat pe circumscripția uninominală nr. 27 Chișinău în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie curent, însă, a fost învins de către Vladimir Bolea, candidatul Blocului ACUM DA PAS.

Veaceslav Nedelea este de profesie istoric și jurist. A ajuns deputat în mai 2018, după ce colegul său de partid, Nicolai Dudoglo, și-a dat demisia.

Anterior a activat în calitate de director al Direcției Poșta Chișinău. În Parlament a ajuns din postura de administrator principal interimar al Zonei Antreprenoriatului Liber „Expo-Business-Chișinău”, fiind desemnat în această funcţie de Guvernul Filip, la începutul anului 2016.

Conform informațiilor din declarația de avere și interese personale pentru ultimii doi ani, depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC), candidatul deține un automobil de marca Land Rover care valorează 111,8 mii de euro (peste două milioane de lei), scrie anticorupție.md.

Mașina a fost achiziționată în 2018, după ce Nedelea a vândut un alt automobil de aceeași marcă, dar care valora 87 de mii de euro. În 2017-2018, Veaceslav Nedelea a avut venituri de 891,4 mii de lei din funcția de administrator al ZAL „Expo-Business Chișinău” și Parlamentul R. Moldova. Soția acestuia a câştigat 203 mii de lei în aceeași perioadă.

Alte 422 de mii de lei, Veaceslav Nedelea le-a obținut în 2018 din vânzarea unui lot de teren, iar 63 de mii de euro din vânzarea automobilului de marcă Land Rover. Familia Nedelea deține în proprietate patru terenuri intravilane, două apartamente și două garaje.

Pe lângă automobilul Land Rover achiziționat în 2018, familia Nedelea mai are un Nissan Qashqai fabricat și cumpărat în 2015, dar și o motocicletă.


Pub