Zinaida Greceanîi urma să-l însoțească pe Igor Dodon în vizita din Federația Rusă: „A rămas la Chișinău pentru a continua discuțiile”

Președintele Igor Dodon a declarat că lidera Partidului Socialiștor, Zinaida Greceanîi, urma să-l însoțească în Federația Rusă, la Sankt Petersburg, pentru a participa la cea de-a XXIII-a ediție a Forumului Economic Internațional. Însă, Greceanîi a rămas la Chișinău pentru a continua discuțiile privind posibilitatea creării unei majorități parlamentare.

Foto: UNIMEDIA

De asemenea, șefului statului este convins că odată cu formarea majorității parlamentare și a noului Guvern al Moldovei, reprezentanții Partidului Socialiștilor vor face parte și vor susține „poziția Președintelui RM privind restabilirea unui parteneriat eficient cu statele CSI”.

„Mi-am exprimat regretul pentru interacțiunea insuficientă dintre Republica Moldova și Adunarea Interparlamentară a CSI din cauza refuzului conducerii Parlamentului RM de legislatură precedentă de a participa în activitatea organelor CSI.

Mi-am exprimat speranța că această problemă va fi soluționată odată cu formarea majorității parlamentare și a noului Guvern al Moldovei, din care vor face parte reprezentanții Partidului Socialiștilor care susțin poziția Președintelui RM privind restabilirea unui parteneriat eficient cu statele CSI.

Președintele PSRM, Zinaida Greceanîii, care urma să vină astăzi la Sankt Petersburg, a rămas din această cauză la Chișinău pentru a continua discuțiile privind posibilitatea creării unei majorități parlamentare”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

UNIMEDIA amintește că președintele Igor Dodon a plecat în această dimineață, din nou, în Federația Rusă, la invitația lui Vladimir Putin. Șeful statului se află într-o vizită de lucru la Sankt Petersburg, unde va participa la cea de-a XXIII-a ediție a Forumului Economic Internațional în cadrul căruia va ține un discurs.


Pub