Un bărbat din Donduşeni s-a înecat în şuvoaie, în timp ce își aducea vitele de la păscut

Un bărbat, în vârstă de 54 de ani, a decedat după ce a căzut în şuvoaiele de apă din satul Scăieni, raionul Donduşeni. Tragedia s-a întâmplat marţi, 4 iunie, în timp ce se întorcea acasă cu vitele de la păscut. Bărbatul decedat era însoţit de doi consăteni care nu l-au putut salva.

Foto: UNIMEDIA

Informaţia a fost confirmată pentru IPN de către Lucian Racu, primarul localităţii Scăieni.

Potrivit primarului, totul s-a întâmplat la intrarea în sat. Persoanele care erau împreună cu bărbatul decedat au povestit că atunci când treceau un podeţ s-a pornit un şuvoi puternic de apă. Cei doi au reuşit să treacă, însă nu şi al treilea bărbat, care a alunecat şi a căzut cu faţa în jos.

„L-a luat şuvoiul de apă, iar ei nu au reuşit să-l apuce. Apa l-a dus o sută de metri în jos, în lunca râului Răut”, a povestit Lucian Racu.

Solicitată de IPN, ofiţerul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei, Mariana Beţivu, a declarat că corpul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit între rădăcinile unui arbore aflat pe malul râului Răut. Cazul a avut loc marţi seara.

Ploile abundente din ultimele zile au produs pagube în mai multe localităţi din ţară, fiind afectate culturi agricole, drumuri locale, case şi beciuri.


Pub