Dumitru Alaiba, după decizia PAS: „Aprilie - cade Poroșenko. Mai - cade Dragnea; Iunie - cade Plahotniuc”

Deputatul din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, Dumitru Alaiba a scris pe pagina sa de Facebook o postare, după ce PAS a anunțat că va vota un președinte al Parlamentului din partea PSRM. Dânsul spune că decizia luată astăzi de PAS „nu se bazează pe încredere și parteneriat cu socialiștii”, cu este „unica decizie fezabilă să oprească dictatorul”.

Foto: UNIMEDIA

„Aprilie 2019 - cade Poroshenko. Mai 2019 - cade Dragnea (merge direct la puşcărie). Iunie 2019 - cade Plahotniuc. Asta este miza.

Astăzi, Consiliul Politic Național al Partidul Acțiune și Solidaritate a decis asumarea unui guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, de scoatere a instituțiilor din captivitate, în urma votării unui speaker propus de PSRM. Decizia nu se bazează pe încredere și parteneriat cu socialiștii, decizia este unica fezabilă să oprească dictatorul să pună stăpânire pe țară pentru următorii 10 ani, cel puțin”, a scris Alaiba.

Postare / Sursa:Dumitru Alaiba via Facebook

UNIMEDIA menționează că astăzi, Consiliul Politic Național al PAS a decis că depuțații din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate voe vota un speaker propus de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, pentru ca ulterior să se formeze un Guvern ACUM și împreună cu socialiștii să voteze pachetul de dezoligarhizare propus de deputații blocului politic ACUM.

Ulterior, PSRM a venit cu un comunicat oficial în care a anunțat că salută decizia PAS, însă așteaptă și o decizie în acest sens din partea deputaților Partidului Platforma Demnitate și Adevăr.

Biroul Politic Permanent al Platformei Demnitate și Adevăr a venit cu o primă reacție după ce Consiliul Politic Național al PAS a decis să voteze un speaker propus de PSRM. A anunțat că mâine urmează să fie convocat Consiliul Politic Național al partidului.


Pub