Gospodării inundate în sud
Social 5 iunie 2019, 15:29 | 1904

În urma ploilor puternice de ieri, oamenii din mai multe localități s-au trezit cu apă în casă, în beciuri și cu grădinile spălate de șuvoaie. A fost nevoie de intervenția salvatorilor, care au evacuat bătrâni și copii. Volumul pagubelor încă nu este stabilit.

Ploile torenţiale au lovit mai tare satele Roșu, Chircani și Cucoara, din raionul Cahul. Au fost afectați și oamenii din satul Ciobalaccia și Gotești, raionul Cantemir. În aceste localităţi, salvatorii au pompat apa din cel puțin 20 de case şi beciuri.

În satul Cucoara, salvatorii au scos din casele inundate doi copii și doi bătrâni.

Tot în satul Cucoara, salvatorii au întărit, împreună cu localnicii, digul, care s-a spart din cauza viiturii. Și în raionul Anenii Noi a plouat puternic, iar în Basarabeasca a căzut grindină, care a distrus culturile de pe multe terenuri agricole.

Ploi abundente au fost şi în raionul Florești.

Podul din satul Frumuşica a fost inundat, la fel ca şi curțile oamenilor, mărturisește un localnic.

Şi în stradă era potop.

Imagini apocaliptice am primit și de la gospodar din Gribova, raionul Drochia.

Un tractor a rămas blocat în noroi...

Apele au stricat câteva drumuri în raioanele Râșcani şi Glodeni...

În aceste două raioane, 14 beciuri s-au umplut cu apă. Şi în raionul Şoldăneşti a plouat abundent.

Vântul puternic a doborât mai mulți copaci în satele Glinjeni și Mihuleni, din același raion. Circulația a fost temporar blocată. În raionul Edineţ, a cedat barajul unui lac din apropierea satului Cepeleuţi, iar pentru ca apa să nu inunde casele, salvatorii au pompat-o într-un râu. În schimb, apa a ajuns în 15 grădini. Și la Fălești cinci grădini au fost inundate. membrii comisiilor pentru situații excepționale încearcă să afle care sunt prejudiciile materiale. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie