13:46:57 25.04.2024
Stiri

FOTO // O nouă stradă, dar și un SCUAR din Orhei, reparate capital, au fost date în exploatare de către Ilan Șor

Partide/Comunicate 05.06.2019 11:33 Vizualizări1556 Autor: Ziarul National
FOTO // O nouă stradă, dar și un SCUAR din Orhei, reparate capital, au fost date în exploatare de către Ilan Șor


Strada Miron Costin și scuarul „Dorobanților” din municipiul Orhei au fost date în exploatare, după o reparație capitală. La inaugurarea străzii și scuarului a participat fostul primar de Orhei, actual deputat în circumscripția 18, Ilan Șor.

Potrivit Primăriei Orhei, reparația străzii Miron Costin și modernizarea scuarului „Dorobanților” este o continuare logică a amplului proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere din municipiul Orhei, lansat de fostul primar Ilan Șor în 2015.

Astfel, Șor a inspectat calitatea lucrărilor, fiind salutat și îmbrățișat de orheieni, care l-au întâmpinat cu dansuri, flori și cuvinte de mulțumire.

„Deschiderea de astăzi demonstrează încă odată că Orheiul devine cel mai dezvoltat oraș din țară. Am promis că vom depune efort în fiecare zi pentru ca orașul Orhei să devină cel mai frumos și zilnic tindem spre acest lucru. Ne deosebim prin faptul că noi nu pălăvrăgim, dar lucrăm și facem totul cu sursele noastre. Nu așteptăm ajutor nici de la Est, nici de la Vest, dar ne descurcăm singuri. Am promis că ne vom trezi într-o zi și vom spune că Orhei este cel mai frumos oraș de pe pământ și așa va fi”, a declarat Ilan Șor.

Scuarul, cu o suprafață de peste 1.000 m.p., a fost amenajat cu flori, copaci, dar și alte plante folosite în designul stradal. La fel, au fost instalate bănci, felinare și coșuri pentru gunoi. Pe strada Miron Costin a fost amenajată și o parcare publică, cu suprafața de 235 m.p. De asemenea, au fost schimbate trotuarele cu o lungime de aproximativ 355 m și aplicate marcajele rutiere. În zonă a fost instalată și amenajată o stație publică modernă de așteptare pentru pasageri.

„Acest Scuar a fost renovat pentru că se afla în paragină. Astfel, a apărut o nouă mini-zonă de odihnă în Orhei. De asemenea, a fost amenajată o stație pentru transportul public care nu era anterior. Ne place mult ceea ce ne-a reușit și ne bucurăm de rezultatele pe care le vedem”, a menționat primarul interimar de Orhei, Diana Memeț.

Primăria Orhei precizează că proiectele de infrastructură din Orhei au pornit în 2015, după ce Ilan Șor a fost ales primar de Orhei. „La inițiativa fostului edil, în municipiu au pornit, în premieră pentru întreaga țară, reconstrucția străzilor cu forțele și resursele proprii. Ilan Șor continuă să gestioneze activitățile echipei sale la Orhei, chiar după ce a fost ales deputat. Astfel, doar în ultimele câteva luni, mai multe străzi din localitate au fost reparate, iar locuitorii din preajma acestora au fost conectați la rețelele de apă și canalizare. Au mai fost modernizate curțile blocurilor de locuit, iar recent a fost stilizată, după toate standardele de calitate și design, intrarea în oraș”, conchide sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md