(foto) Premieră mondială: Noua generaţie Audi A6 allroad quattro apare la 20 de ani de la introducere

La 20 de ani de la debutul său, a patra generație a Audi A6 allroad quattro este lansată astăzi. Cu un sistem standard de tracţiune integrală, suspensie pneumatică adaptivă și o gardă la sol sporită, este o maşină potrivită atât pentru folosirea pe drumuri bune, cât şi pe unele mai proaste.

Motoarele puternice V6 TDI oferă o capacitate de tractare de până la 2.5 tone, iar datorită look-ului distinctiv și a opțiunilor de echipamente mai personalizate decât cele ale predecesorului, noul A6 allroad quattro apelează la clienții care apreciază combinația de design puternic, versatilitate extraordinară și confort ridicat.

Corpul unui A6 allroad quattro este de până la 45 milimetri mai înalt decât al unui A6 Avant obişnuit. Garda la sol, la înălţimea standard de rulare a modelului, este de 139 mm. Suspensia pneumatică cu amortizare controlată vine standard și a fost reglată special pentru A6 allroad quattro pentru a stimula capacitățile sale în off-road. Aceasta reglează înălțimea automobilului în funcție de viteză și modul ales în sistemul Audi drive select.

În modurile auto și confort, garda la sol a modelului A6 allroad quattro constituie 139 mm şi acest indicator poate fi ajustat în mod activ cu o strategie de control dependentă de viteză. În cazul în care este selectată cea mai mare gardă la sol și viteza este maximă este de 35 km/h, corpul maşinii se ridică cu alţi 45 de mm şi revine la normal automat dacă se depăşeşte această viteză. De cealaltă parte, la viteze de autostradă de peste 120 km/h, garda la sol coboară cu 15 mm sub cea standard pentru o forţă de apăsare mai eficientă şi un consum mai redus de carburant. Există şi un mod offroad care funcţionează până la viteze de 80 km/h şi în acest caz garda la sol se ajustează cu alţi 30 de mm în plus faţă de cea obişnuită.

Pe lângă suspensia special adaptată, noul Audi A6 allroad quattro oferă caracteristici suplimentare de confort, inclusiv un asistent la coborârea în pante și un altul care afişează pe monitor unghiul de înclinare al maşinii. În detalii aici, şoferul poate apela la un afișaj pe monitorul MMI, care arată unghiul curent de înclinare în direcții longitudinale și transversale, şi, în cazul în care vehiculul este expus riscului de răsturnare, apare un avertisment.

Pe o pantă abruptă, controlul de coborâre pe aceasta limitează viteza în intervalul de la 2 la 30 km/h la o cifră definită de conducătorul auto și frânează toate cele patru roți fie selectiv, fie individual, după cum este necesar. Pe suprafețe largi, sistemul oferă o pană de frânare suplimentară în fața roților prin utilizarea unei funcții speciale de frânare ABS. În modul offroad, toate sistemele de manipulare dinamică relevante până la controlul stabilităţii sunt adaptate la condițiile off-road.

Mai trebuie de menţionat că suspensia lui A6 Allroad quattro combină caracterul sportiv cu un confort foarte ridicat și capacități de off-road îmbunătățite. În afară de funcţionalităţile adaptive oferă şi alte repere. Direcția progresivă standard devine din ce în ce mai directă odată cu creșterea unghiului de direcție. Conceptul său de control menţine la depărtate șocurile neplăcute din volan, dar transferă un feedback transparent de la drum.

Opţional, pe noul model mai poate fi comandat un sistem dinamic de roţi directoare spate, care combină agilitatea și stabilitatea. La viteze de până la 60 km/h, roțile din spate întorc cu până la cinci grade în direcția opusă roţilor din față, reducând astfel raza de cotitură și făcând răspunsul direcției chiar mai spontan. La viteze mai mari, roțile din față și din spate se întorc suplimentar cu până la două grade în aceeași direcție, îmbunătățind astfel stabilitatea atunci când se rulează pe un drum drept sau se schimbă benzile pe acesta.

În afară de amortizoarele adaptive, aşa-zisa electronic chassis platform (ECP) gestionează, de asemenea, sistemul de roţi directoare spate și diferențialul sportiv opțional. În sistemul Audi drive select, conducătorul auto poate ajusta operaţiunile funcțiilor controlate și a componentelor în șase moduri (dynamic, automatic, comfort, efficiency, allroad şi lift).

Noul Audi A6 allroad quattro este echipat standard cu roţi cu jante de 18 inci şi anvelope de mărimi 225/55. Cele mai mari jante opţionale din gama Audi Sport pot măsura 21 de inci.

Pe piaţa europeană noul A6 allroad quattro va fi oferit cu trei motoare V6 TDI la alegere. Toate unitățile generează puterea lor dintr-un volum de 3.0 litri și au fost reproiectate extensiv în comparație cu cele ale predecesorului:

  • A6 Allroad quattro 45 TDI: 231 CP (1.750 – 3.250 rpm) şi 500 Nm de cuplu, sprint 0-100 km/h în 6.7 secunde și o viteză de top de 250 km/h, consum mixt 5.9-5.8 litri de combustibil la 100 de km;
  • A6 Allroad quattro 50 TDI: 286 CP şi 620 Nm de cuplu între 2.250 și 3.000 rpm. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h o face în 5.9 secunde, iar viteza de top este de 250 km/h. Consumul este similar;
  • A6 Allroad quattro 55 TDI: 349 CP și 700 Nm de cuplu între 2.500 și 3.100 rpm. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h o face în 5.2 secunde, iar viteza de top este de 250 km/h. Consumul mixt anunţat este de 6.6-6.4 litri.

Cele trei agregate TDI își transferă puterea printr-un tiptronic cu opt trepte. Un sistem de control selectiv al cuplului trimis spre roţi este complementul ideal pentru sistemul de tracțiune permanentă quattro, ambele montate standard. Când se conduce cu viteză, sistemul frânează cele două roți cu sarcină redusă pe interiorul lor, ușor, înainte ca acestea să înceapă să se rotească. Cuplul este redirecționat către roți cu o tracțiune mai bună ca rezultat. Ca o opțiune, un diferențial sport distribuie puterea în mod variabil între roțile din spate printr-un sistem de vectorizare activă a cuplului.

În mod evident, în baza noii strategii a celor de la Audi, toate motoarele mai vin standard cu tehnologia (MHEV – Mild Hybrid Electric Vehicle), ceea ce face ca conducerea să fie și mai convenabilă și poate reduce consumul de carburant în condiții reale de conducere cu până la 0.4 litri per 100 km. Acesta funcționează pe baza unui nou sistem electric principal de 48 V. Un demaror-generator cu curea, fiind o componentă centrală a MHEV, recuperează până la 8 kW de putere în timpul frânării și alimentează cu electricitate o baterie litiu-ion separată cu o capacitate de 10 Ah. Astfel, noul Audi A6 allroad quattro este capabil să circule din inerţie şi cu motorul deconectat într-un interval larg de viteze, iar modul start-stop este funcţional până la 22 km/h.

Noul Audi A6 allroad quattro are următoarele dimensiuni: 4.95 metri în lungime, 1.90 metri în lățime, 1.50 metri în înălţime şi 2.93 metri în ampatament. Volumul portbagajului poate varia între 565 și 1.680 litri cu scaunele spate rabatabile standard în proporţie 40:20:40. Echipamentele standard includ, de asemenea, un hayon acţionat electric și deschidere automată a capacului compartimentului bagajelor.

Un sistem de fixare cu şenile, o curea de tensionare, o plasă și două cârlige, de asemenea, fac parte din lista de dotări standard. Setul opțional de fixare a încărcăturii cu o bară telescopică și o curea permite divizarea compartimentului de bagaje în secțiuni individuale. Cârligul de remorcare este la fel acţionat electric.

Ca o alternativă la scaunele standard, care pot fi echipate cu încălzire și ventilare, Audi poate oferi de asemenea unele scaune sport. Echipamentul de top include scaune faţă conturate şi reglabile electric, care mai pot fi completate cu o funcție de masaj. Echipamentele opționale stimulează în continuare confortul: pachetul air quality adaugă arome subtile în interior și include un ionizator de aer; un acoperiş cu o trapă din sticlă panoramică aduce lumină și aer proaspăt în mașină: în întuneric, pachetul de iluminare ambientală inundă interiorul într-un aspect special.

Noul A6 allroad quattro dispune de aceeași gamă vastă de sisteme infotainment găsite pe modelele sale surori A6 și A7. Sistemul de operare complet digital cuprinde un ecran de 10.1 inci în echipare de top, care este folosit pentru a controla sistemul multimedia. Pe afișajul de 8.6 inci de mai jos, de pe consola centrală, șoferul operează sistemul de climatizare, funcțiile de confort și pe el mai poate introduce text.

Panoul de bord digital Audi virtual cockpit de 12.3 inci, un head-up display şi un sistem audio Bang & Olufsen Advanced Sound System cu 19 difuzoare şi o putere de 1.820 W vin ca dotări opţionale printre altele.

Încă ceva menţiuni legate de exteriorul şi interiorul automobilului: Grila de radiator Singleframe include nişte lame din aluminiu. Lama inferioară şi elementele de protecţie a şasiului au un finisaj ca şi cel al aluminiului. Railings-urile de pe acoperiș, ramele geamurilor, elementele de protecție a şasiului, elementele decorative ale difuzorului şi banda care conectează stopurile pot avea un aspect negru sau similar aluminiului.

Inserţiile de pe arcurile roţilor pentru contrast vin în culoarea scandium gray sau opţional în culoarea caroseriei sau negru lucios. Alte ornamente contrastante de pe părțile laterale vin cu logouri allroad. La fel pentru exterior mai sunt disponibile două pachete opţionale: aluminum exterior package şi black styling package. Paleta de culori pentru caroserie include 11 opţiuni, inclusiv noua nuanţă gavial green, una asemănătoare celei folosite pe primul model lansat în 1999.

Interiorul este disponibil în trei culori generale – black, pearl beige şi okapi brown. Scaunele sunt tapițate standard în pânză neagră și parțial cu piele. De asemenea, sunt disponibile tonuri bej și maro, precum și o elegantă piele perforată Valcona. În loc de inserții decorative standard într-o nuanţă graphite gray, există două variante de lemn și unul de aluminiu.

Noua linie allroad line (precum şi cea s line de pe alte modele) face interiorul chiar mai sofisticat. Această opțiune include scaune sportive cu tapițerie realizată dintr-o combinație de Alcantara/piele, care combină două culori: petrol gray şi black. Inserții și pedale din aluminiu, praguri iluminate la uşi şi logouri proiectate la deschiderea acestora se adaugă la lista de elemente de personalizare. Opțional, linia allroad vine cu multe alte variante de decor interior: combinații de culori speciale, cusături contrastante, precum și ornamente decorative realizate din lemn de mesteacăn fin și benzi de aluminiu specifice cu accente subtile de culoare verde, care se asortează cu vopseaua exterioară.

Pentru a coincide cu introducerea noului A6 allroad quattro, Audi lansează o ediţie specială numită “20 years allroad”. O astfel de maşină va putea fi vopsită în una din trei culori exclusive: gavial green, glacier white sau Soho brown, la care se va adăuga un black styling package cu inele specifice Audi și carcase pentru oglinzile retrovizoare exterioare. Pe partea de jante se vor oferi la fel unele exclusive de 19 inci. Pentru interior se propun scaune sport tapiţate cu piele/Alcantara neagră, inserţii din aluminiu și praguri iluminate.

Noul Audi A6 allroad quattro urmează să fie vândut în Germania și pe alte piețe europene din această lună iunie. Prețul de start începe acasă de la 61.500 de euro.

Vezi şi: (foto/video) Premieră: Noile Audi A4, A4 allroad quattro şi S4 facelift

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/