/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Cine este deputatul PAS care nu o vrea pe Greceanîi președinte de Parlament

05 iunie 2019, ora 21:11

Un singur deputat din cadrul Partidului Acțiune și Solidaritate nu a votat astăzi în cadrul ședinței Consiliului Politic Național al partidului pentru susținerea candidaturii Zinaidei Greceanîi la funcția de președinte al Parlamentului.

Surse de încredere din interiorul formațiunii au precizat pentru TV8.md că este vorba despre Lilian Carp. Acesta nu a făcut deocamdată declarații pentru a-și argumenta poziția.

Și din poza postată de cei de la PAS pe Facebook, care surprinde momentul votării, se vede că Lilian Carp nu este cu mâna în sus. Deputatul stă lângă fereastră cu telefonul în mână. În fotografie, mai mulți membri PAS nu sunt cu mâinile ridicate, inclusiv liderul formațiunii, Maia Sandu. Totuși, reprezentanții PAS susțin că fotografia este una simbol și că nu este din timpul votului de azi.

Membrii Consiliului Politic Național al PAS au decis la ședința de azi că își asumă votarea unui speaker propus de PSRM. Decizia a fost luată cu votul a 46 din cei 47 de membri ai Consiliului Politic Național al PAS.

Ulterior, cei din PSRM au spus că „salută decizia deputaților PAS”, iar reprezentanții Platformei DA au spus că se întrunesc și ei mâine într-o ședință de urgență la care vor lua și ei o decizie în acest sens.

Vezi și:

Maia Sandu face primele declarații după decizia luată azi de PAS, de a accepta un candidat al PSRM la funcția de speaker

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram