image
Sursa foto: Jurnal.md

Cetăţean român, extrădat din Grecia şi condamnat pentru traficarea, în scop de exploatare sexuală, a patru moldovence

Un cetăţean român, a fost condamnat în Republica Moldova la patru ani şi opt luni de închisoare pentru traficarea, în scop de exploatare sexuală, a patru moldovence. În plus, la solicitarea procurorului, inculpatul urmează să achite în folosul statului cheltuieli judiciare de 41 de mii de lei.

Amintim că, după ce a fost anunţat de autorităţile Republicii Moldova în căutare internaţională, cetăţenaul român a fost reţinut în Grecia şi extrădat pentru a fi tras la răspundere penală în statul nostru.

Potrivit rechizitoriului, aflându-se pe teritoriul Greciei, inculpatul a racolat, în perioada anilor 2015 – 2017, patru tinere din diferite raioane ale Republicii Moldova, cu o stare materială precară, le-a procurat bilet la cursa auto Chişinău – Atena, unde, potrivit promisiunilor, urmau să fie angajate la o muncă bine plătită.

La destinaţie, însă, victimele au fost adăpostite în apartamente şi hoteluri, unde au fost impuse să se prostitueze. Taxa de 100 de euro pe oră pentru servicii sexuale era practic în totalitate colectată de inculpat, victimelor revenindu-le doar o mică parte din venit.

Revenite acasă, victimele traficului au depus plângeri, pe acest caz fiind iniţiate cauze penale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: