Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.06.2019

Lucrările pe drumul național M3 Chișinău – Giurgiulești în plină desfășurare

Lucrările pe drumul național M3 Chișinău – Giurgiulești în plină desfășurare

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a întreprins o vizită de lucru în raionul Vulcănești,cu ocazia dării în exploatare a organizării de șantier și a Uzinei de Asfalt a Contractorului pentru implementarea proiectului de reabilitare a drumului național M3 Chișinău - Giurgiulești. Uzina este amplasată în apropierea orașului Vulcănești, pe drumul M3, km 170.

Chiril Gaburici a inspectat lucrările de construcție a trotuarelor și a podețelor în satul Chirsova km 101 și satul Congaz km 113. De asemenea, ministrul a discutatcu locuitorii din sat despre necesitățile pe care le au, menționând că Guvernul întreprinde măsurile necesare pentru dezvoltarea localităților rurale și crearea condițiilor de trai mai bune pentru cetățeni.

Ministrul a menționat că din cei 85 de km de drum, circa 30 vor fi construiți de la zero: „Mă bucur să văd că lucrările sunt în plină desfășurare. Pe lângă drumul reparat, intrările către cele 700 de gospodării care sunt pe traseu trebuie să fie finalizate, iar cetățenii mulțumiți.Este important să fim anunțați despre probleme existente, pentru ca împreună să facilităm lucrările. Să nu lăsăm dificultățile mici să se transforme în probleme mari mai târziu. Este pentru prima dată când o companie din Ucraina va realiza un proiect de infrastructură în Republica Moldova. Mizăm pe profesionalismul și responsabilitatea antreprenorului în executarea calitativă a lucrărilor”, a menționat Chiril Gaburici.

Totodată, ministrul a vizitat șantierul Contractorului LLC Automagistral Pivden, unde a verificat echipamentele și instalațiile mobilizate, precum și laboratorul proiectului. Potrivit directorului Nikolai Timofeev, în procesul de muncă sunt implicați 150 de muncitori, dintre care mai mult de jumătate sunt cetățeni moldoveni.

„Suntem interesați să finalizăm cu succes acest proiect și ne dorim să participăm în licitații ulterioare în Moldova. Reputația companiei este foarte importantă pentru noi, iar calitatea este pe primul loc”, a precizatNikolai Timofeev.

Contractul de reabilitare a celor 85 de km din drumul național M3 Chișinău-Giurgiulești prevede reparați a două tronsoane din drumul național M3, de la municipiul Comrat, satele Svetlîi și Ciumai, până la secțiunea de ocolire a satului Slobozia Mare. Costul lucrărilor de construcție și reparație este de circa 29,3 milioane de euro. Contractul este parte a Programului din Sectorul Drumurilor, realizat cu suportul financiar al BERD.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus