Blocul ACUM nu cedează PSRM-ului: Vor funcția de președinte al Parlamentului, pentru prima etapă

Vor funcția de președinte al Parlamentului, pentru prima etapă, după care o vor ceda celor din PSRM. Cel puțin asta este reacția celor de la ACUM în urma celei de a doua întâlniri de astăzi cu socialiștii.

Foto: UNIMEDIA

„Cu referire la a doua rundă de discuții cu PSRM, Blocul ACUM reiterează că este dispus să voteze în funcția de președinte al Parlamentului candidatul PSRM-ului, după adoptarea pachetului de legi antioligarhice. Speaker-ul ACUM la prima etapă este garanția adoptării acestui pachet de legi”, se arată într-un comunicat.

Cu un răspuns la propunerea privind crearea unei coaliții de guvernare dintre Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat, PSRM va veni în zilele următoare. Declarația a fost făcută de lidera socialiștilor, Zinaida Greceanîi, în cadrul unor declarații de presă susținute după întrevederea cu reprezentanții blocului ACUM.

UNIMEDIA amintește că la 31 mai curent, PD a anunțat că invită socialiștii la discuții și „a decis să mandateze conducerea partidului să întreprindă măsurile necesare pentru ca Republica Moldova să nu intre într-o criză pe termen lung și să nu se ajungă la alegeri anticipate”.

În reacție, PSRM susține că au luat act și urmează să o prezinte spre analiză și decizie Consiliului Republican al Partidului.

Amintim că șeful statului, Igor Dodon, pe ultima sută de metri, a venit cu un ultimatum - Formarea unui Guvern care va susține președintele sau alegeri parlamenare anticipate. Cel puțin aceasta a declarat Igor Dodon pentru presa rusă.

De menționat că la data de 9 iunie curent este termenul limită în care Igor Dodon va dizolva Parlamentului ales la data de 24 februarie, dacă nu se va crea o majoritate legislativă.


Pub