CSM „a luat act” de un caz de bruscare a unei echipe a Jurnal TV de către un judecător
Social 4 iunie 2019, 19:55 | 868

„A luat act”. Asta este soluția adoptată recent de Consiliul Superior al Magistraturii în urma bruscării unei echipe a Jurnal TV de către judecătorul Serghei Lazari. Incidentul a avut loc în luna februarie a acestui an pe holul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

Inspectorul-judecător principal Nicolae Clima s-a autosesizat după cea de-a doua știre difuzată de Jurnal TV despre acest caz. Mai exact, este vorba despre declarația organizațiilor neguvernamentale de media, care au condamnat gestul lui Serghei Lazari. Prezent la ședință, judecătorul a negat că a bruscat echipa Jurnal TV, dar a confirmat că a spus următoarele cuvinte...

Serghei Lazari a adăugat că echipa Jurnal TV ar fi avut un comportament incorect în ședința în care a fost examinat dosarul fostei judecătoare Domnica Manole. Asta deși echipa de filmare a fost bruscată înainte de începerea respectivei ședințe. Totodată, judecătorul a menționat că operatorul nostru a fost avertizat mai întâi, de mai multe ori, că nu ar respecta ordinea în ședința de judecată, la care a fost admis, ceea ce din nou nu este adevărat. Consiliul Superior al Magistraturii a decis să ia act de nota informativă a inspecției judiciare din 14 februarie, iar hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel în termen de 30 de zile. 

Opinia ta contează. Comentează!