21:09:18 28.03.2024
Stiri

Igor Dodon, la SFAT cu predecesorii Lucinschi și Snegur. Voronin NU a fost prezent: „În curând EXPIRĂ termenul… Voi fi nevoit să dizolv Parlamentul”

Politică 04.06.2019 08:00 Vizualizări1734 Autor: Ziarul National
Igor Dodon, la SFAT cu predecesorii Lucinschi și Snegur. Voronin NU a fost prezent: „În curând EXPIRĂ termenul… Voi fi nevoit să dizolv Parlamentul”


Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere la Președinție cu predecesorii săi Petru Lucinschi și Mircea Snegur, nu și cu Vladimir Voronin. Cei trei au discutat despre criza politică din R. Moldova, care persistă după alegerile parlamentare din 24 februarie curent.

„Am avut o întrevedere cu ex-președinții Moldovei Mircea Snegur și Petru Lucinschi, cu care am discutat despre situația politică din țara noastră și posibilitățile de depășire a crizei politice. Întrunirea noastră a avut loc în contextul în care, în curând, expiră termenul oferit de Constituție partidelor care au acces în Parlament să creeze o majoritate parlamentară, or, în caz contrar, voi fi nevoit să dizolv Parlamentul”, a comunicat șeful statului.

Acesta a mai adăugat că le-a mulțumit celor doi președinți „pentru deschiderea manifestată în examinarea problemelor dificile cu care se confruntă R. Moldova”.

De menționat că, în cazul în care partidele parlamentare nu vor reuși să formeze o majoritate parlamentară până la 9 iunie curent, atunci președintele poate semna decretul privind dizolvarea Legislativului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md