06:58:40 19.04.2024
Stiri

Este adevărat că Dmitri Kozak a cerut de la Blocul „ACUM” funcții pentru socialiști? Răspunsul lui Năstase

Politică 04.06.2019 11:37 Vizualizări3340 Autor: Ziarul National
Este adevărat că Dmitri Kozak a cerut de la Blocul „ACUM” funcții pentru socialiști? Răspunsul lui Năstase


Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, susține că liderii Blocului „ACUM” au fost „felicitați” pentru că au mers ieri la întâlnirea cu vicepremierul rus Dmitri Kozak și, astfel, și-ar fi „surprins” oponenții.

Potrivit lui Năstase, discuția cu artizanul ideii de federalizare a R. Moldova a fost „foarte bună”.

Întrebat astăzi la Parlament, după discuția avută cu socialiștii în vederea creării unei alianțe de guvernare, dacă este adevărat că Dmitri Kozak ar fi cerut de la Blocul „ACUM” funcții pentru socialiști, Năstase a negat.

„Nu este adevărat că cineva poate să îndrăznească vreodată să ceară Blocului „ACUM” funcții, atitudini, abordări. (...) Am discutat mai multe subiecte, cred că toate subiectele care vizează relațiile dintre R. Moldova și străinătate, inclusiv relația noastră cu Federația Rusă, având în vedere că un număr enorm de oameni care astăzi sunt stabiliți în Rusia, muncesc acolo, trăiesc acolo. Am discutat despre cauzele pentru care relațiile comercial-economice dintre R. Moldova suferă în ultima perioadă, iar de aici suferă populația R. Moldova. Am discutat că noi reprezentăm o forță proeuropeană, cu angajamente clare de implementare a Acordului de Asociere, de dezvoltare a noastră în cadrul Parteneriatului Estic. Am vorbit despre parteneriatul nostru strategic cu România,, despre faptul că ne preocupă lucrurile care consolidează societatea noastră și nu o dezbină. În principiu, a fost o discuție foarte bună”, a declarat Năstase.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a adăugat faptul că reprezentanții Blocului „ACUM” și oficialul rus au abordat situația politică din R. Moldova.

„Am vorbit despre situația politică din republică, despre necesitatea îmbunătățirii relațiilor economice și comerciale ale R. Moldova cu Federația Rusă, bazate pe reciprocitate, dar am vorbit și despre divergențe, despre necesitatea retragerii armatei și munițiilor străine de pe teritoriul R. Moldova. Am spus tranșant că suntem împotriva proiectului de federalizare”, a afirmat Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md